Adevărul despre boala de care suferă băiatul lui Mădălin Ionescu: ”Centrii vorbirii sunt afectaţi, are limba pe jumătate paralizată”

Autor: A.N.
Publicat: 14/08/2019 | 18:02

Mădălin Ionescu are trei copii și o căsnicie fericită. Puțini însă știu drama prin care a trecut prezentatotul TV atunci când a aflat că fiul său suferă de o afecțiune gravă.

Din căsnicia anterioară, Mădălin Ionescu are doi copii: un băiat și o fată, de care a avut grijă chiar și după divorț. Din păcate, însă, fiul său Filip suferă de o afecțiune gravă:  hemipareză ( hemipareza rezultă dintr-o leziune de neuron). Această boală i-a afectat limbajul și adolescentul are tulburări senzoriale şi cognitive. (CITEȘTE ȘI: ARE MOTIVE SĂ FIE MÂNDRU! CE NOTĂ A LUAT LA LICENȚĂ FIICA LUI MĂDĂLIN IONESCU)

Filip, băiatul lui Mădălin Ionescu, s-a născut perfect sănătos, însă când avea doar două luni a făcut varicelă şi din cauza lipsei vaccinului, au apărut probleme neurologice grave. Prezentatorul TV ar vrea să creadă într-o minune  și că băiatul lui își va reveni însă este realist.

”Filip a avut o neşansă, a fost un caz special. Cu el am făcut mari eforturi, deşi când ai un copil care trece printr-o dramă, nu poţi spune că ai făcut suficient. El nu prea mai poate fi ajutat. Când ai neuronii prăjiţi, ce să mai faci? Filip s-a născut perfect sănătos, normal, dar a luat virusul varicelei la vârsta de două luni, iar vaccinul nu exista la noi.

În România nu era, nici medicii nu erau suficient de informaţi… Acum, fizic vorbind, el are încă foarte multe din abilităţile unui om normal. Dar mi-e foarte greu să-mi imaginez că va fi integrat… Este extrem de creativ!

Are o imaginaţie incredibilă! Desenează inimaginabil, fotografiază, scrie, a ajuns să descarce programe de pe internet înainte să ştie să citească. Are o memorie vizuală excelentă. Neputând să vorbească, a trebuit să-şi dezvolte alte abilităţi. Eu îmi doresc asta, dar la modul realist spus, e greu de crezut, pentru că exact centrii vorbirii sunt afectaţi, are limba pe jumătate paralizată”, declara Mădălin Ionescu, în urmă cu ceva timp, potrovit demamici.ro.

Citește și...