Admitere Academia de Poliție 2019. Rezultatele finale

Publicat: 13/08/2019 | 14:07
Admitere Academia de Poliție 2019. Rezultatele finale

Absolvenții care au susținut examenul de admitere la Academia de Poliție 2019 află astăzi, 13 august, rezultatele finale. În perioada 6-7 august, peste 2.900 de candidați au trecut de prima etapă a admiterii și au susținut proba scrisă. Rezultatele au fost publicate pe 10 august, contestațiile au putut fi depuse duminică, 11 august, iar azi, 13 august se publică rezultatele finale. (Citește și: Rezultate finale Bacalaureat 2019: Rata de promovare înregistrată de absolvenți este de 75,5%)

Înainte de finalizarea probelor eliminatorii, concurența era de 9 candidați pe un loc la Facultatea de Poliție, 5 la Pompieri, 6 la jandarmi și 5 la Poliția de Frontieră.

În conformitate cu prevederile art. 116 alin. (1) din Regulamentul de admitere, locurile rămase neocupate de către candidaţii care au participat la concursul de admitere, pe locuri distincte alocate cetăţenilor români aparţinând unor minorităţi naţionale, pot fi com pletate prin redistribuirea candidaţilor declaraţi „respinşi” la aceeaşi facultate şi specialitate, pe baza opţiunilor acestora, în ordinea strict descrescătoare a mediilor obţinute (dar nu mai mică de 5,00), aplicându-se criteriile de departajare prevăzute de Regulament, în cazul mai multor candidaţi cu aceeaşi medie.

Fiecare test grilă are 30 de întrebări

Anul acesta, au fost așteptați la proba scrisă 2.754 de candidați la specializările Ordine şi Siguranţă Publică, Administraţia Naţională a Penitenciarelor, Drept, Poliţie de Frontieră, Jandarmi, 130 de candidați la specializarea Pompieri și 29 la Arhivistică. (Citește și: Rezultate Evaluarea Națională (Capacitate) 2019. Câte note de 10 s-au luat)

Candidații la Facultatea de Arhivistică au susținut test grilă la Istorie. Durata pentru rezolvarea chestionarului (test grilă): 90 de minute. Testul grilă a avut 30 de întrebări, Fiecare întrebare are alocate 0,3 puncte. La punctajul astfel obţinut se adaugă un punct.

Candidații pentru Facultatea de Ştiinţe Juridice şi Administrative (specializarea „Drept”), Facultatea de Poliţie, Facultatea Poliţie de Frontieră şi Facultatea de Jandarmi au susținut test grilă la disciplinele: Istorie, Limba română şi Limba străină (engleză, franceză, germană, rusă sau spaniolă). Durata pentru rezolvarea chestionarului (test grilă) este 4 ore. Fiecare test grilă are 30 de întrebări. Fiecare întrebare are alocate 0,3 puncte. La punctajul astfel obţinut se adaugă un punct.

Candidații pentru Facultatea de Pompieri au dat test grilă la Algebră şi Elemente de analiză matematică şi Fizică (Mecanică, Fizică moleculară şi Termodinamică, Electricitate). Durata pentru rezolvarea chestionarului (test grilă): 4 ore. Fiecare test a avut 18 întrebări. Fiecare întrebare are alocate 0,5 puncte. La punctajul astfel obţinut se adaugă un punct.

După finalizarea probei de verificare a cunoștințelor, se publică lista cu candidații în ordinea descrescătoare a mediilor obținute și cu mențiunea ”Admis” sau ”Respins”. (Citește și: BAC toamnă 2019. Când încep problele scrise)

CALENDAR ADMITERE ACADEMIA de POLIȚIE 2019 – etapa a doua:

6-7 august: proba scrisă

10 august: afişarea rezultatelor provizorii la probele scrise

11 august: depunerea contestaţiilor la probele scrise

13 august: soluţionarea contestaţiilor şi afişarea rezultatelor finale

14 august: prezentarea candidaţilor declaraţi ”admis” în vederea efectuării măsurătorilor pentru uniformă