Admitere liceu 2018: cum face EDU.RO repartizarea elevilor de clasa a VIII-a

Publicat: 19/06/2018 | 12:39
Admitere liceu 2018: cum face EDU.RO repartizarea elevilor de clasa a VIII-a

Rezultatele la Evaluarea Națională au fost deja afișate, iar acum elevii se gândesc la admiterea la liceu 2018. Media de admitere, în baza căreia se va face înnscrierea la liceu, se calculează ca medie ponderată între cea generală obținută la examenul de Evaluare Națională 2018, care are o pondere de 80%, și media generală de absolvire a claselor V-VIII, care are o pondere de 20%.

 

Anul trecut, concurența a fost acerbă. În funcție de media de admitere la liceu, elevii sunt repartizați la unitățile de învățământ pentru care au optat, în ordinea pe care și-au dorit-o. (VEZI AICI Toate notele la Capacitate 2018, pe județe)

Cum se calculează media de admitere la liceu, în 2018

Transmiterea de către fiecare unitate de învăţământ gimnazial către comisia de admitere judeţeană a municipiului Bucureşti a bazei de date cuprinzând mediile generale de absolvire ale absolvenţilor clasei a VIII-a, precum şi a listei elevilor corigenţi, repetenţi, cu situaţia neîncheiată sau exmatriculaţi, prin completarea acestor informații în aplicația informatică centralizată. (VEZI AICI Cum se face contestație la Evaluarea Națională 2018)

Media de admitere la liceu în 2018 se calculează în felul următor.

MA = 0,2 x ABS + 0,8 x EN

MA = media de admitere;

-0:12

ABS = media generală de absolvire a claselor V-VIII;

EN = media generală obținută la examenul de Evaluare Națională, clasa a VIII-a

Cum se face repartizarea elevilor de clasa a VIII-a

În perioada 29 iunie-3 iulie, absolvenții de gimnaziu și părinții acestora vor completa opțiunile liceelor și profilului pe care doresc să-l urmeze minorul în fișele de înscriere, asistați de diriginți, Absolvenții de gimnaziu care doresc să participe la admitere în alt județ vor completa fișele de înscriere conform procedurii stabilite de Comisia Națională de Admitere. (CITEȘTE ȘI Perle Evaluarea Națională 2018 la Limba Română)

Repartizarea computerizată la licee se va face la data de 9 iulie, în funcție de media de admitere obținută și de opțiunile făcute pe fișa de înscriere la admiterea la liceu. Pentru liceele din filiera vocațională, profilurile sportiv, militar, teologic, artistic, pedagogic, precum și pentru Liceul Waldorf, specializarea filologie, s-au organizat probe de aptitudini în luna mai. (NU RATA Scandal uriaș la Evaluarea Națională 2018! Părinții cer reluarea probei la matematică)

 

Repartizarea  pe licee, anunțată pe EDU.RO

Repartizarea computerizată la licee se va face la data de 9 iulie și va fi anunțată pe edu.ro. În perioada 10-13 iulie are loc depunerea dosarelor de înscriere la școlile la care au fost repartizați candidații. Pe 13 iulie, unitățile învățământului liceal de stat vor transmite situația locurilor rămase libere în urma neînscrierii candidaților admiși în această etapă.  (CITEȘTE ȘI Evaluare Naţională 2018 Română. Subiecte şi barem la Română 2018)

În perioada 16-18 iulie 2018, Comisia județeană de admitere va rezolva situațiile speciale apărute după etapa de repartizare computerizată, repartizarea candidaților care nu și-au depus dosarele de înscriere în termen, a candidaților care nu au participat și a celor care au participat, dar nu au fost repartizați în această etapă.

 

Citește și...