Adolescenta din Vaslui, suspectă de meningită meningococică, a murit: ”Infecție cu o evoluție devastatoare”

Publicat: 23/04/2019 | 19:44
Adolescenta din Vaslui, suspectă de meningită meningococică, a murit: ”Infecție cu o evoluție devastatoare”

 Adolescenta în vârstă de 15 ani din Vaslui – suspectă de meningită meningococică – a murit, a precizat pentru mediafax.ro directorul Spitalului de Boli Infecțioase din Iași.

Din nefericire, medicii de la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași nu au mai putut face nimic pentru a salva viața tinerei fete.

„A fost internată în stare foarte gravă, în cursul zilei de astăzi (marți, n.r), cu o infecție cu o evoluție devastatoare, stare generală foarte gravă, a decedat în urmă cu o oră”, a declarat Carmen Dorobăț, directorul Spitalului de Boli Infecțioase din Iași. Pacienta a ajuns la Spitalul din Vaslui luni după-amiaza, iar în timpul nopții starea ei s-a agravat. Ulterior, a fost transferată la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași.

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a declarat, luni, că o fată din Botoșani este suspectă de meningită, dar deocamdată nu se impune introducerea obligatorie a vaccinării împotriva meningitei.

Joia trecută, o elevă de la Colegiul Naţional „Gheorghe Lazăr” din Capitală, confirmată cu meningită, a murit.

„Singurul lucru pe care îl putem face pentru a preveni e să…”

„În România se înregistrează în fiecare an câteva zeci de cazuri. Ultima statistică, din 2017, arată că au fost 63 de cazuri și 13 decese, deci numărul de decese e destul de mare, 20% din totalul cazurilor înregistrate”, a spus medicul Alexandru Rafila la digi24.ro.

„Singurul lucru pe care îl putem face pentru a preveni e să ne protejăm copiii prin vaccinare. Sunt două categorii de vaccin – o categorie care se administrează pentru o combinație a tipurilor A, C, W și Y, care acoperă 40% din patologie în regiunea noastră. Al doillea tip, care se administrează împotriva infecției cu serogrupul B, care e responsabil de 60% din cazuri, din păcate nu e încă disponibil pe piața românească. Înțeleg că va fi în curând autorizat pentru punere pe piață. E un vaccin mai nou, care a fost obținut cu mare dificultate”, a mai spus medicul.

Citește și...