Aleksander Ceferin, lobby pentru „cormorani”: „Este imposibil ca Liverpool să termine fără titlu!”

Autor:
Publicat: 07/04/2020 | 12:31
Aleksander Ceferin, lobby pentru „cormorani”: „Este imposibil ca Liverpool să termine fără titlu!”

Aleksander Ceferin, președintele UEFA, a declarat pentru cei de la „Ekipa”, că planul forului pe care îl conduce este de a stabili câștigătoarele competițiilor interne în baza unor criterii foarte bine stabilite.

„Sigur, nu pot promite nimic asupra acestui final de sezon. Totul va depinde de circumstanțe. Vom relua competițiile dacă vom fi siguri că nimeni nu va fi pus în pericol jucând fotbal. Este imposibil ca Liverpool să termine fără titlu. Dacă meciurile se vor juca, va fi aproape sigur pe locul 1. Dacă nu, trebuie să găsim un criteriu pe baza căruia rezultatele să fie declarate și alese echipele câștigătoare. Încă o dată, nu văd niciun scenariu în care Liverpool să nu mai fie campioană. Știu că fanii ar putea fi dezamăgiți dacă partidele s-ar disputa fără spectatori ori decizia ar fi luată în afara terenului, la nivelul instanțelor, dar cred că vor cuceri titlul, într-un fel sau altul”, a declarat Ceferin pentru „Ekipa”.

Președintele forului european este de părere că toate competițiile trebuie finalizate în mod sportiv, pe teren, chiar și cu „porțile închise”, dacă situația pandemiei de coronavirus se va ameliora.

„Solidaritatea nu înseamnă să iei o decizie fără să te consulţi cu alţii. Nu putem cere ajutor şi apoi să decidem cum ne convine. Trebuie să menţionez că Belgia şi alţii care gândesc la fel riscă să nu ia parte la cupele europene, sezonul viitor. Meciuri cu porţile închise sau cu spectatori, asta nu este acelaşi lucru, dar este întotdeauna mai bine cu porţile închise şi în faţa televizorului decât nimic. Este ceea ce vor oamenii, asta le-ar aduce în această perioadă complicată o energie pozitivă”, a conchis președintele UEFA.