Alex Abagiu a refuzat jocul pentru amuletă, la Asia Express: „Nu cred în violență și părinții mei nu m-au crescut așa. Ăsta mi se pare un joc violent”

Autor: A. D.
Publicat: 25/03/2020 | 16:38

Pe măsură ce concurenții înaintează, jocurile și misiunile pe care trebuie să le facă devin tot mai dure și mai complicate. Recent, Ștefania și Speak, Alexandru Abagiu și Radu Vlăduț, Adda și Cătălin, precum și frații Ristei au intrat la jocul pentru amuletă. Un joc care nu a fost pe placul lui Alex Abagiu, care a decis să se retragă, motivând că jocul este prea violent pentru el.

Jocul pe care concurenții trebuiau să îl joace presupunea să stea la înălțime, pe niște butuci de lemn, și cu ajutorul unor bețe lungi, ce aveau în capăt câte o pernă, să își dărâme adversarul.

Alex Abagiu trebuia să se lupte cu Dan Ristei, însă a capitulat foarte repede: „Eu nu lovesc cu chestia asta, nu cred în violență și părinții mei nu m-au crescut așa. Ăsta mi se pare un joc violent, îți spun sincer. Poți să mă atingi ușor pe mână, cad jos și nu am nicio problemă, e punct pentru echipa ta” , a spus concurentul.

„Sunt mândru că părinții mei m-au învățat să-mi aleg jocurile în copilărie”

După acest episod, Alex Abagiu a explicat pe rețelele de socializare de ce a refuzat să participe la joc.

„În ceea ce mă privește și subliniez, este un punct de vedere PROPRIU și o linie de conduită PERSONALĂ, sunt mândru că părinții mei m-au învățat să-mi aleg jocurile în copilărie și implicit am crescut știind care sunt luptele personale în care merită să mă implic ca adult.

Am crescut într-o familie educate, că voi toți de altfel, cu valori puternice și reguli de conduită care, oricât de bizare și limitative îmi păreau la timpul acela (anii 80), iată mi-au servit și m-au ajutat să devin adultul care sunt acum în prezent. Încă de mici și eu și fratele meu, am fost crescuți într-o manieră nonviolentă, lucru care la acele timpuri era destul de vizionar ca și maniera de abordare, palmele ocazionale sau urechelile, ca să nu vorbesc despre mi-a tras o mamă de bătaie’ fiind ceva comun în discuțiile din fața blocului între noi copiii. Pentru noi era ciudat să auzim asta și îmi amintesc că îi întrebam uneori pe părinții noștri ce înseamnă asta?

Revenind la episodul de azi din Asia Express România și la această amuletă, cred că am demonstrat până în această etapă că nu m-am dat înapoi de la nimic, mai mult, am arătat fără restricții latura mea competitivă și faptul că mă bucur de acest joc complex în toate aspectele lui de la înfruntarea fobiilor de igienă și curățenie până la efort fizic susținut și chiar riscul accidentărilor, după cunoștințele mele chiar cea mai violentă accidentare din acest sezon despre care însă nu m-ați auzit plângându-mă sau văicărindu-mă cum că m-ar încetini la probe. Pur și simplu, mecanismul acestui joc contravine educației și felului în care am fost crescut și protejat de părinții mei, fără lupte, fără violentă și cu explicații pertinente pentru orice acțiune care nu s-ar fi încadrat în programul nostru de joacă, pentru ce este bine și nu este bine.”, a explicat Alex Abagiu.

Citește și...