Alin Petrache jubilează după ce „Stejarii” i-au învins pe ruși: „Ceea ce s-a întâmplat este o bucurie imensă!”

Autor: Cristian P
Publicat: 10/03/2019 | 07:00
Alin Petrache jubilează după ce „Stejarii” i-au învins pe ruși: „Ceea ce s-a întâmplat este o bucurie imensă!”
Președintele Federației Române de Rubgy (FRR), Alin Petrache a declarat după victoria cu Rusia de la Botoșani că așteaptă o evoluție și un rezultat pe măsură sâmbătă la Bruxxelles contra Belgiei.

„A fost o victorie bine meritată. Avem o echipă extrem de tânără, trei sferturi din jucători au între 20 și 23 de ani. Au nevoie de experiență și mai ales de experiență de genul acesta, cu echipe puternice. Ceea ce s-a întâmplat aici la Botoșani este o bucurie mare! Aveam nevoie de această victorie pentru moral. O victorie te remontează de fiecare dată. Meciul de săptămâna viitoare de la Bruxelle este destul de dificil dar sper să încheiem această campanie cu o victorie”, a declarat Alin Petrache, președintele Federației Române de Rugby (FRF).

La ultima fază a partidei de la Botoșani, ruii au avut șansa egalului. Presiunea rezultatului și-a pus însă amprenta asupra lui Ramil Gaisin care a ratat incredibil transformarea și șansa de a scoate o remiză la Botoșani în fața României, „Stejarii” impunându-se cu 22-20.

„Am controlat jocul, au fost unele momente când au venit peste noi dar ne-am concentrat, am stat uniți iar rezultatul a fost pozitiv. Am vorbit de la început că trebuie să ne dăruim, să ne sacrificăm. Așa se câștigă un meci de rugby, cu sacrificiu și mult sânge. Face parte din joc. Asta înseamnă că ai muncit”, a declarat Adrian Ion, căpitan în premieră al „Stejarilor”.

În precedentele confruntări din acest an din Rugby Europe Championship, echipa României a fost învinsă de Georgia (18-9) şi de Spania (21-18) şi s-a impus în faţa Germaniei (38-10). Pe 17 martie de la ora 14:00, reprezentativa României va întâlni naţionala Belgiei, la Bruxelles.

 

 

 

 

Citește și...