Alpinistul Zsolt Torok, decorat post-mortem de preşedintele Klaus Iohannis

Publicat: 20/08/2019 | 10:28
Alpinistul Zsolt Torok, decorat post-mortem de preşedintele Klaus Iohannis

Astăzi, preşedintele Klaus Iohannis l-a decorat post-mortem, pe alpinistul Zsolt Torok, cu Ordinul Naţional “Pentru Merit” în grad de Cavaler, pentru contribuţia semnificativă adusă sportului românesc, transmite Administraţia Prezidenţiale. Regretatul sportiv va fi condus astăzi pe ultimul drum. 

Citește și: Îți dau lacrimile. Ce obiecte au fost depuse lângă sicriul cu trupul lui Zsolt Torok

Alpinistul Zsolt Torok, decorat post-mortem de preşedintele Klaus Iohannis

“Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat marţi, 20 august a.c., decretul de decorare post-mortem a alpinistului Zsolt Torok. Astfel, în semn de înaltă apreciere şi recunoaştere pentru importantele performanţe sportive obţinute de-a lungul timpului, pentru determinarea şi pasiunea cu care şi-a desăvârşit poziţia de alpinist la nivel naţional şi internaţional, precum şi pentru contribuţia semnificativă adusă sportului românesc, Preşedintele Klaus Iohannis a conferit post-mortem Ordinul Naţional – Pentru Merit – în grad de Cavaler alpinistului Zsolt Torok”, transmite Administraţia Prezidenţiale.

Sicriul cu trupul alpinistului Zsolt Torok, care a fost găsit mort în Munţii Făgăraş, a fost depus luni în holul principal al Teatrului de Stat din Arad. Slujba de înmormântare va avea loc astăzi. Soţia alpinistului a anunţat, pe pagina sa de Facebook, că slujba de înmormântare va avea loc de la ora 14:00, tot la Teatrul de Stat din Arad, urmată de înhumarea la cimitirul Eternitatea din oraş.

Alpinistul Zsolt Torok a murit la 45 de ani

Alpinistul Zsolt Torok, a cărui dispariţie a fost anunţată sâmbătă dimineaţa la 112, a fost găsit mort în zona Vârfului Negoiu. Dispariţia a fost anunţată de soţia lui, după ce acesta plecase de câteva zile singur pe munte, într-o zonă fără semnal, iar un grup de alpinişti i-ar fi găsit sâmbătă lucrurile într-un refugiu de pe munte. Corpul alpinistului a fost coborât de salvamontişti pe jos de pe munte, în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică.

Citește și...