”Am 17 ani și am intrat la menopauză”. Coșmarul unei adolescente care trăiește cu dureri de nesuportat

Publicat: 17/07/2019 | 20:53
”Am 17 ani și am intrat la menopauză”. Coșmarul unei adolescente care trăiește cu dureri de nesuportat

Diagnosticată cu endometrioză la vârsta de 9 ani, efectele acestei afecțiuni au făcut ca Chelsea Timandi, o adolescentă din Australia, să intre la menopauză! 

Australianca, acum în vârstă de 17 ani, și-a dat seama că ceva nu este în regulă în momentul în care, la vârsta de 9 ani, a început să resimtă dureri de nesuportat.

Când aveam nouă ani, aveam o durere pelvină extremă în jurul șoldurilor și coapselor … uneori mergea până la glezne. „Am crezut că durerile cresc și tocmai foloseau pungi de gheață peste tot în corp. Nu m-am gândit la nimic„, a mărturisit Chelsea pentru dailymail.co.uk.

Medicii au identificat ulterior că tânăra suferea de endometrioză, o afecțiune a ovarelor polichistice care, de regulă, duce la infertilitate. Un diagnostic crunt care a venit însoțit de o altă veste șocantă, la vârsta de 17 ani: Chelsea intrase la menopauză!

Din cauza vârstei sale, mulți oameni suspectează că Chelsea nu este într-adevăr „bolnavă” și că este prea tânără pentru a fi la menopauză.

„Mulți oameni nu mă cred, oameni care nu au nicio idee despre ce am trecut. Doar pentru că nu poți vedea asta nu înseamnă că nu sunt bolnavă. Îmi place machiajul și moda … practic, nu ai putea să-mi spui că sunt bolnavă”, a mai mărturisit adolescenta.

 

Citește și...