Amenințare cu bombă la bordul unei aeronave Wizzair. Avionul a aterizat la Otopeni

Publicat: 25/10/2018 | 16:59
Amenințare cu bombă la bordul unei aeronave Wizzair. Avionul a aterizat la Otopeni

Amenințare cu bombă la bordul unei aeronave Wizzair În aeronava Wizzair de pe ruta Kutaisi -Varșovia a fost o amenințare cu bomba la bord, conform Companiei Naționale de Aeroporturi București – CNAB.

Aeronava a aterizat la 16.20 la Otopeni și a fost parcată pe o poziție izolată. „Pasagerii (173) au fost debarcați la ora 16.25. Procedurile specifice sunt în curs”, au mai spus reprezentanții CNAB.

Pasagerii au fost debarcați și aduși în zona de îmbarcare a terminalului.

„Se acționează în continuare pe procedura specifică pentru astfel de situații. Procedura este clasificată”, au mai afirmat reprezentanții Companiei de Aeroporturi.

Amenințare cu bombă la bordul unei aeronave Wizzair. Bagajele vor fi scanate

Serviciul Român de Informații transmite că urmează să scaneze bagajele și aeronava în care se suspectează că ar exista o bombă, ca urmare a unui apel dat la aeroportul Kutaisi. Cursa Kutaisi -Varșovia a aterizat de urgență pe Otopeni, iar pasagerii au fost debarcați.

„A fost instituită celula de criză la nivelul aeroportului, SRI este prezent cu echipa pitotehnică care urmează să scaneze bagajele și aeronava. S-a intrat pe procedura standard în astfel de situații, procedura gestionată de conducerea aeroportului. Cursa nu are destinația România, a aterizat de urgență la Otopeni, s-a intrat pe procedura de urgență a aeroportului. Pasagerii au fost evacuați”, a anunțat Serviciul Român de Informații.

Reprezentanții aeroportului anunță că pasagerii au fost debarcați și duși în zona de îmbarcare a terminalului.

Amenințarea cu bombă a fost primită telefonic, la aeroportul Kutaisi, de o femeie, au mai anunță sursa citată.