Ana Maria din Brăila a murit la o lună după ce a născut. Motivul: Ce au uitat medicii în burta ei

Publicat: 08/11/2019 | 09:33
Ana Maria din Brăila a murit la o lună după ce a născut. Motivul: Ce au uitat medicii în burta ei

O tânără de numai 19 ani, din Brăila, a devenit mamă. Numai că, după doar o lună de zile, Ana Maria a încetat din viață. Ministrul Sănătății a solicitat reprezentanților Direcției de Sănătate Publică Brăila să demareze, de urgență, o anchetă care să stabilească, pas cu pas, cum s-a putut ajunge la o astfel de tragedie.

Ana Maria a acuzat dureri, la o lună după ce a născut, astfel că a fost dusă la Spitalul nr. 3 din Brăila. Diagnosticul pus de medici a fost discopatie lombară. Tinerei i s-a recomandat un tratament antiinflamator și a plecat acasă. Numai că, a doua zi, starea ei s-a agravat, fiind transportată cu ambulanța la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila. Diagnosticul primit? Meningită.

Stupoare. Raportul specialiștilor de la Institutul de Medicină Legală a scos în evidență cu totul altceva. Medicii ar fi uitat să îndepărteze un rest de placentă – aproximativ 2 cm -, ceea ce a dus la declanșarea septicemiei, astfel că s-a deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă.

„Victor Costache, ministrul Sănătății a solicitat reprezentanților Direcției de Sănătate Publică Brăila să demareze de urgență o acțiune de control la Spitalul Județean Brăila în cazul tinerei de 19 ani care a decedat la o lună după ce a născut. Echipa de control va verifica respectarea calității actului medical pentru pacient, respectarea protocoalelor si a circuitului pacientului, condițiile igienico- sanitare, conform competențelor”, informează Ministerul Sănătății, printr-un comunicat de presă.

Ana Maria din Brăila a murit la o lună după naștere
Citește și...