Anchetă la Penitenciarul Timișoara, după ce Marcel Ionel Lepa s-a sinucis

Publicat: 10/06/2019 | 08:05
Anchetă la Penitenciarul Timișoara, după ce Marcel Ionel Lepa s-a sinucis

A fost deschisă o anchetă internă la Penitenciarul „Popa Șapcă” din Timișoara, după ce ucigașul polițistului s-a sinucis în baie. Marcel Ionel Leca a fost fost găsit spânzurat, luni dimineața, în jurul orei 6.30.

Potrivit unui comunicat transmis, luni dimineața, de reprezentanții Penitenciarului „Popa Șapcă” din Timișoara, în jurul orei 06.30 s-a intervenit pentru acordarea primului ajutor deținutului.

„Personalul medical al Penitenciarului Timișoara a intervenit pentru acordarea primului ajutor în cazul unui deținut care a săvârșit un act de suicid prin, spânzurare în grupul sanitar al camerei de deținere. Concomitent aplicării manevrelor de resuscitare, a fost solicitat Serviciul unic de urgență 112. În ciuda eforturilor depuse de membrii echipajului SMURD, aceștia au constatat decesul la ora 7.15”, au transmis reprezentanții Penitenciarului.

Deținutul este, potrivit unor surse judiciare, Ionel Marcel Lepa, bărbatul care – în urmă cu o săptămână – a ucis un polițist în timpul operațiunii de capturare a sa.
Potrivit legii, conducerea penitenciarului a anunțat familia, a informat judecătorul de supraveghere a privării de libertate, sesizând Parchetul de pe lângă Judecătoria Timișoara.

„Totodată, la nivelul penitenciarului s-a declanșat o verificare internă pentru a se stabili împrejurările producerii incidentului”, se mai arată în documentul citat.

Citește și...