Ani grei de închisoare în dosarul ”Mita de la DSP”

Publicat: 15/12/2018 | 12:18
Ani grei de închisoare în dosarul ”Mita de la DSP”

Femeia de afaceri din Bacãu, acuzatã cã a încercat sã mituiascã directorul Directiei de Sãnãtate Publicã Vaslui pentru a obtine o autorizatie, si-a primit pedeapsa, informează vremeanoua.ro. Magistratii Tribunalului Vaslui au decis condamnarea Elenei Dutã Nitescu la 5 ani si 8 luni de închisoare si un an interzicerea unor drepturi.

Faptele pentru care femeia a fost trimisã în judecatã (dare de mitã, cumpãrare de influentã – n.r.) au fost sãvârsite în perioada de probã, de unde și explicația unei astfel de pedepse foarte mari. Inițial, Elena Dutã Nitescu fusese condamnatã la 3 ani de închisoare, de Curtea de Apel Bacãu, pentru furt calificat.

Elena Dutã Nitescu a încercat sã mituiascã conducerea Directiei de Sãnãtate Publicã Vaslui pentru a obtine o autorizatie la o clinicã deschisã în municipiul Vaslui. Mita, un parfum de 69 de euro si 450 de lei, a fost refuzatã, dar cazul a intrat în atentia Politiei.

Judecãtorii Tribunalului Vaslui au decis condamnarea Elenei Dutã la 2 ani si 8 luni de închisoare pentru faptele pentru care a fost trimisã în judecatã. Numai cã darea de mitã si tentativa de cumpãrare de influentã au fost sãvârsite în perioada de probã pe care Elena Dutã o avea, condamnatã, pentru furt calificat, de Curtea de Apel Bacãu.

Astfel, la finalul procesului, femeia de afaceri din Bacãu s-a ales cu 5 ani si 8 luni de închisoare si un an pedeapsã complementarã de interzicerea unor drepturi. În plus, Elena Dutã a fost obligatã sã plãteascã 3.952 de lei, cheltuieli judiciare cãtre stat.

Decizia Tribunalului Vaslui nu este definitivã si poate fi contestatã în termen de 10 zile.

Elena Dutã Nitescu, ani grei de închisoare