ANM, anunț de ultimă oră. Cum va fi vremea în următoarele 4 săptămâni

Publicat: 21/04/2020 | 10:31
ANM, anunț de ultimă oră. Cum va fi vremea în următoarele 4 săptămâni

Specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie au emis prognoza pentru următoarele săptămâni, oferind toate informațiile referitoare la temperaturile care vor fi înregistrate, precum și la nivelul precipitațiilor din această perioadă.

Estimările meteorologice pentru patru săptămâni sunt realizate de către ECMWF – Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată. Este estimată media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului și a cantităților de precipitații față de media perioadei 1993-2016.

Săptămâna 27.04.2020 – 04.05.2020

Regimul pluviometric estimat pentru această săptămână va fi deficitar în toate regiunile, dar mai ales în zonele montane. Valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice acestei perioade în zonele montane, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

(CITEȘTE ȘI: ANM A SCHIMBAT PROGNOZA! FENOMENE METEO ISTORICE ÎN TOATĂ ROMÂNIA)

Săptămâna 27.04.2020 – 04.05.2020

Temperaturile medii ale aerului se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă, în toate regiunile. Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări.

Săptămâna 04.05.2020 – 11.05.2020

Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar mai ales în regiunile sudice. Regimul pluviometric va fi în general deficitar în regiunile sudice, iar
în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

(VEZI ȘI AICI: ANM, AVERTIZARE CRUNTĂ! VINE FURTUNA ELECTRICĂ ÎN ROMÂNIA. FENOMENE METEO FOARTE PERICULOASE)

Săptămâna 11.05.2020 – 18.05.2020

Valorile termice vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă în estul și sud-estul țării, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această săptămână. Cantitățile de precipitații vor fi ușor excedentare, local, în regiunile intracarpatice și la munte, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

(NU RATA: ANM A EMIS PROGNOZA METEO SPECIALĂ PENTRU BUCUREŞTI! A FĂCUT ANUNȚUL! VREME NEOBIŞNUIT DE RECE ÎN CAPITALĂ)