ANM, anunț de ultimă oră. Cum va fi vremea în weekend, în România

Publicat: 14/09/2019 | 09:56

ANM, anunț de ultimă oră. Specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie au dat publicității ultimele informații referitoare la ceea ce ne așteaptă, la nivel atmosferic, în acest weekend. Vremea se răcește – sâmbătă – în jumătatea de Nord a țării, în timp ce în Sud va fi o vreme de vară, cu 32 de grade Celsius în zona Olteniei, spun meteorologii. Aceștia care anunță că – de duminică – vremea se răcește și în Sud, iar în Capitală temperaturile vor scădea de la 30 de grade, sâmbătă, la 25 de grade – duminică.

„Sâmbătă, vremea se răcește în jumătatea de Nord a țării, astfel încât valorile termice vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, în timp ce în rest, în continuare o să avem vreme caldă, cer variabil, cu unele înnorări după-amiază și în prima parte a nopții, cu ploi slabe trecătoare în zona Carpaților Orientali, dar și în Moldova, Maramureș, Crișana, Transilvania și în a doua parte a intervalului posibil să avem și în Muntenia”, a declarat, pentru mediafax.ro, Mirela Polifronie, meteorolog de serviciu în cadrul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM).

Cum va fi vremea în București

Potrivit meteorologului, sâmbătă, maximele vor fi de 19 grade în Nordul Moldovei și 32 de grade în Sudul Olteniei. Duminică, răcirea se va simți și în jumătate de Sud a teritoriului, cu maxime între 20 și 30 de grade.

„În Capitală, sâmbătă este vreme caldă, cu 30 de grade, iar duminică se răcește, se ajunge la 25 de grade, cu cer variabil și moderat”, a mai precizat Mirela Polifronie.

Citește și...