ANM, anunț devastator! Un val de aer polar va intra în scurt timp în România

Publicat: 29/09/2019 | 18:30

În zilele următoare, temperaturile vor crește până la 32 de grade Celsius în România, însă această perioadă deosebit de caldă va fi urmată de o răcire accentuată.  Temperaturile vor scădea chiar şi cu 20 de grade Celsius.

Potrivit observator.tv, transportul de aer saharian din nordul Africii va fi înlocuit spre mijlocul săptămânii viitoare cu un aer de origine polară. În aceste condiții, scăderea va fi, de la o zi la alta, chiar şi cu 15 – 20 de grade Celsius. Dacă, marţi, în sudul ţării se vor înregistra maxime de 32 grade Celsius, joi, valorile în termometre nu vor arăta mai mult de 18 de grade Celsius. Meteorologii afirmă că, odată cu pătrunderea acestui val de aer polar pe teritoriul țării noastre, temperaturile revin la normalul perioadei.

Ultimele zile din septembrie vor fi exact ca în mijlocul verii, cu temperaturi care vor atinge 32 de grade Celsius. Răcirea vremii începe de joi, 3 octombrie. În toată această perioadă, ploile îşi vor face apariţia în vest, centru şi nordul ţării, însă – din punct de vedere cantitativ – vor fi slabe.

Citește și...