ANM anunță că vine potopul în România! Durează 61 de ore și pericolul este maxim

Publicat: 18/06/2019 | 13:35
ANM anunță că vine potopul în România! Durează 61 de ore și pericolul este maxim

ANM (Administrația Națională de Meteorologie) a făcut un anunț în această dimineață și ne informează că vine potopul în România, 60 l/mp înseamnă o cantitate de apă foarte mare. Cea mai mare parte a țării va fi afectată de descărcări electrice, intensificări ale vântului și căderi de grindină. Durează 61 de ore, în intervalul 18 iunie, ora 10 – 20 iunie, ora 23, iar pericolul este maxim.

Fenomene vizate: manifestări de instabilitate atmosferică

Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în cea mai mare parte a țării. Vor fi perioade în care se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…25 l/mp, iar pe arii restrânse 35…40 l/mp.

Marți (18 iunie), disconfortul termic se va menține ridicat în orele amiezii, pe arii restrânse în regiunile sudice-estice, unde indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și posibil depăși ușor pragul critic de 80 de unități.

Fenomene vizate: manifestări de instabilitate atmosferică temporar accentuată, cantități de apă însemnate

Interval de valabilitate: 18 iunie, ora 12 – 18 iunie, ora 23

Zone afectate: conform textului și hărții

În intervalul vizat, vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și pe arii restrânse 40…60 l/mp.

Fenomene vizate: manifestări de instabilitate atmosferică temporar accentuată

Interval de valabilitate: 18 iunie, ora 23 – 19 iunie, ora 10

În cea mai mare parte a Moldovei, în nordul Munteniei precum și în Oltenia, vor mai fi perioade scurte cu instabilitate atmosferică accentuată. Aceasta se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și posibil grindină. Cantitățile de apă vor depăși, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, 25 l/mp și izolat 50 l/mp.

Citește și...