ANM, avertizare de vreme severă imediată. Fenomene meteo ciudate în cea mai călduroasă zi din 2019

Publicat: 27/06/2019 | 07:41
ANM, avertizare de vreme severă imediată. Fenomene meteo ciudate în cea mai călduroasă zi din 2019

ANM, avertizare de vreme severă imediată. Instabilitatea atmosferică din ultima perioadă duce la paradoxuri meteorologice neașteptate. Meteorologii au emis, în această dimineață, o altă avertizare meteo referitoare la instabilitate atmosferică și la manifestări surprinzătoare ale vremii.

În vreme ce o parte din țară se află sub coduri de caniculă – astăzi urmând a se înregistra cele mai crescute temperaturi din ultima perioadă -, în județul Harghita, spre exemplu, locuitorii se vor confrunta cu ceața. Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod galben de ceață, chiar la ora 7.00 a acestei zile. Codul galben este valabil de la 27-06-2019 ora 7:20 până la 27-06-2019 ora 9:00.

Zonă vizată: Județul Harghita – Miercurea Ciuc, Toplița, Gheorgheni, Ditrău, Sândominic, Remetea, Joseni, Suseni, Ciumani, Ciucsângeorgiu, Sărmaș, Frumoasa, Lăzarea, Sânsimion, Cârța, Siculeni, Mihăileni, Tomești, Gălăuțaș, Ciceu, Sânmartin, Sâncrăieni, Dănești, Subcetate, Mădăraș, Tușnad, Sântimbru, Cozmeni, Leliceni, Păuleni-Ciuc, Racu.

Se va semnala ceață care determină reducerea vizibilității local sub 200 m și izolat sub 50 m.

Citește și...