ANM, prognoză specială pentru București. Aerul devine irespirabil. Indicele ITU atinge pragul critic

Publicat: 24/06/2019 | 15:07
ANM, prognoză specială pentru București. Aerul devine irespirabil. Indicele ITU atinge pragul critic

În București, luni, 24 iunie, vremea va fi în general instabilă, dar și călduroasă după-amiaza, când disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unități.

Cerul va fi temporar noros, iar cu o probabilitate mai mare după-amiaza și seara vor fi intervale cu averse, posibil torențiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului ce pot lua aspect de vijelie și condiții de grindină. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 31 de grade, iar cea minimă va fi de 18…20 de grade.

Marți, 25 iunie, vremea se va menține călduroasă, iar disconfortul termic ridicat, indicele temperatură-umezeală (ITU) urmând a atinge și depăși ușor pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil, iar din a doua parte a zilei gradul de instabilitate atmosferică va fi în creștere.

Instabilitatea atmosferică se va manifesta prin accentuarea înnorărilor și perioade în care se vor semnala averse, posibil torențiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului ce pot lua aspect de vijelie și condiții de grindină.. Temperatura maximă va fi de 30…31 de grade.