Anunțul făcut de Gabriela Firea! Testarea gratuită a bucureștenilor a fost blocată. Edilul cere explicații

Autor: Anna Caba
Publicat: 10/07/2020 | 19:29
Anunțul făcut de Gabriela Firea! Testarea gratuită a bucureștenilor a fost blocată. Edilul cere explicații

Gabriela Firea întâmpină un nou obstacol în cadrul proiectului de testare gratuită a bucureștenilor. Aceasta a anunțat că demersurile au fost blocate și cere explicații de la Ministerului Sănătății și a Direcției de Sănătate Publică.

După o demarare greoaie și numeroase schimbări de locație, proiectul lui Gabriela Firea este din nou pus pe liber. Edilul Capitalei a anunțat că testarea a fost oprită. În acest context, Gabriela Firea a făcut acuzații dure și solicită explicații. (CITEȘTE ȘI: NELU TĂTARU, DESPRE TESTAREA BUCUREȘTENILOR, ORGANIZATĂ DE GABRIELA FIREA. „NU ESTE UN STUDIU DE REFERINȚĂ SAU ȘTIINȚIFIC PE CARE NOI SĂ ÎL LUĂM ÎN CONSIDERARE”)

„Testarea este de tot blocată, nu doar parțial. De aceea, astăzi am și intervenit public. Solicităm explicații publice în numele bucureștenilor din partea Ministerului Sănătății și a Direcției de Sănătate Publică. De ce a fost blocată testarea bucureștenilor la sediul Arenei Naționale care are spații foarte generoase, unde nu există niciun pericol de contaminare.

Astăzi aproape toată presa a arătat imagini, filmări video și a furnizat informații despre testarea care e acceptată de către Ministerul Sănătății și DSP, pe bani, din partea unei clinici private, în parcarea unui mall din nordul Capitalei”, a declarat Firea la Antena 3.

„Bucureștenii nu se pot testa gratuit, dar se pot testa cu bani în parcarea unui mall”

Gabriela Firea s-a arătat revoltată și a făcut acuzații grave. Primarul capitalei condamnă atitudinea Ministerului Sănătății care permite testarea contra cost făcute de clinci private, dar nu susține testarea gratuită a bucureștenilor. (VEZI ȘI: GABRIELA FIREA, MESAJ DUR DUPĂ CE S-A OPRIT TESTAREA ANTI-COVID ÎN ȘCOLI. „ACEST PROIECT A FOST BLOCAT DOAR PENTRU CĂ L-AM PROPUS EU… ATÂTA RĂUTATE NU AM VĂZUT”)

„Am prezentat în toată această perioadă beneficiile testării. Noi avem o țară în care Guvernul a spus, în aprilie, că testele nu sunt bune, că sunt o aiureală, că nu ne ajută la nimic, au fost blocate testele realizate de Primăria Capitalei. Și acum ce constatăm? Ca bucureștenii nu se pot testa gratuit, prin implicarea Primăriei Capitalei, dar se pot testa cu bani în parcarea unui mall”.

Vreau să mă fac bine înțeleasă. Noi nu suntem împotriva testării pe bani realizate de către clinicile private. Foarte bine că se fac, dar era normal să fie lăsate și testele realizate de Primăria Capitalei, gratuit, pentru cetățenii din București, în condiții mult mai bune, mai generoase și mai sigure din punct de vedere medical decât testarea în parcarea unui mall”, a mai spus Gabriela Firea.