Anunțul îngrijorător al ANM cu privire la vremea din weekend. Ce spun meteorologii că ne așteptă

Publicat: 23/07/2020 | 20:01
Anunțul îngrijorător al ANM cu privire la vremea din weekend. Ce spun meteorologii că ne așteptă

Directorul în meteorologie aplicată în cadrul ANM, Florinela Georgescu, a declarat că vremea va fi în continuare instabilă până săptămâna viitoare, iar în sud, în Muntenia și Dobrogea vom avea în weekend chiar și 35 de grade Celsius.

Potrivit specialistei, românii vor avea parte de caniculă, dar și de ploi torențiale de scurtă durată, vânt puternic și vijelii.

Citește și: Smiley, mesajul tulburător despre cazurile de COVID-19 din ProTV: „Andreea nu e singura mea cunoștință care a avut Covid. Cum te-ai simți să…”

„Suntem în continuare într-o perioadă cu instabilitate atmosferică. Adică, apariția destul de bruscă a precipitațiilor, mai ales a ploilor cu caracter torențial însoțite de fenomne de instabilitate atmosferică și descărcări electrice, vijelie sau căderi de grindică.”, a declarat la Gândul LIVE Florinela Georgescu.

„În sud și în est va predomina vremea bună”

Potrivit reprezentantului ANM, în continuare vom avea vreme cu instabilitate atmosferică. „Rămânem cu acest tablou al vremii și în următoarele zile. Ne-am fi așteptat ca jumătatea lunii iulie să vină cu o ameliorare din acest punct de vedere. Ne-am așteptat ca instabilitatea să se potolească. Vor mai fi câteva zile cu instabilitatea atmosferică”. 

În sud și în est va predomina vremea bună, cu temperaturi de 34, chiar și 35 de grade în Muntenia și Dobrogea”, a mai precizat la Gândul LIVE Florinela Georgescu.

Cod galben de ploi torențiale, descărcări electrice, vijelii și grindină

Tot astăzi, Administrația Națională de Meteorologie a lansat o avertizare Cod Galben de instabilitate atmosferică accentuată valabilă în următoarea perioadă.

În intervalul 23 iulie ora 10.30 – 25 iulie ora 10, în vestul, nordul și centrul țării și local în sud și est, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și grindină. Îndeosebi în intervale scurte de timp cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și izolat 30…50 l/mp.

Pentru intervalul 24 iulie ora 12 – 25 iulie ora 10, ANM a lansat și o informare meteorologică de instabilitate atmosferică.

Nu rata: Live pe Facebook la volanul unui Ferrari care gonea cu 200 km/5 în Dolj: „Sunt o grămadă de femei care așteaptă să fie agățate”

În intervalul menționat, la deal și la munte, precum și în centrul teritoriului, apoi și în vest și sud-vest, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică. Aceasta se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și izolat 30…35 l/mp.

Până la sfârșitul acestei săptămâni vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată îndeosebi în jumătatea de vest a țării, la deal și la munte.