Invitatul săptămânii în podcastul „ALTCEVA cu Adrian Artene” este Raed Arafat, cel ce a revoluționat modul de operare al serviciilor de urgență din România. În 1990, doctorul de origine siriană punea bazele unui centru de urgență asemănător celor de peste granițe, format dintr-un echipaj calificat la nivel medical. Inițial, serviciul a funcționat sub denumirea SMUR (Serviciul Mobil de Urgență și Reanimare), ca mai apoi să se dezvolte până la a deveni indispensabil românilor din toată țara. Parcursul profesional este cunoscut în ceea ce-l privește pe Raed Arafat, însă vestitul medic și-a ținut viața personală departe de ochii curioșilor.
În podcastul „ALTCEVA cu Adrian Artene”, privitorii îl vor putea descoperi pe medicul sirian așa cum nu a mai fost văzut vreodată. Raed Arafat a dezbătut, deschis, subiecte de interes pentru oamenii „poporului” care i-au căutat numele pe Google. Secretarul de Stat a dat curs provocării lui Adrian Artene și a răspuns sincer tuturor întrebărilor adresate de jurnalist.
Adrian Artene: Aș vrea să vă adresez cinci întrebări la care să răspundeți dumneavoastră repede, sunt întrebări pe care le-am decupat din volumul de căutări de pe Google, când tastezi Raed Arafat. E un soi de ce întreabă românii când scriu despre Raed Arafat și motorul de căutare sugerează câteva căutări în funcție de interesul celor care v-au scris numele. „Raed Arafat medic”, dacă nu ați fi fost medic, ce ați fi fost?
Raed Arafat: Medic!
Adrian Artene: „Raed Arafat Wikipedia”, ce nu s-a scris niciodată pe internet despre dumneavoastră și ar fi fost relevant?
Raed Arafat: Nu știu, că nici n-am citit ce au scris despre mine acolo, ca să vă spun. Așa că treaba asta cu Wikipedia, nu știu dacă știți, dar pe perioada pandemiei au încercat unii să introducă foarte multe chestii false în ea.
Și la un moment dat Wikipedia a blocat contul meu, să nu mai poată fi modificat de către alții pe o perioadă de timp. Dar asta am fost informat după ce am descoperit niște chestii, mi-au zis alții «uită-te ce au scris», că sunt rudă cu Omar Hayssam, că nu știu ce. Și atunci Wikipedia a blocat accesul.
Adrian Artene: Care fake news v-a deranjat cel mai mult la adresa dumneavoastră, poate această relație de rudenie cu Omar Hayssam?
Raed Arafat: Nu, a fost folosită mult. Mi-a plăcut chestia asta, că sunt condamnat la moarte în Palestina și fugit în România. După care mi-a plăcut odată, cineva îmi spune la Constanța că au fost în fața unui hotel și discutau despre o construcție care se făcea vizavi, un resort. Și vine paznicul și spune «asta e a lui Arafat».
Persoana mă cunoștea și zice «chiar, de unde știți?», «știu eu, este a lui Arafat, el construiește și vine săptămânal să o verifice». Și asta după ce mă sună și îmi zice «uite ce spune paznicul». Acum că paznicul o zicea din prostie sau ca să răspândească un fake news intenționat, asta nu mai am de unde să știu.
( NU RATA: RAED ARAFAT, TRAS PE DREAPTA DE POLIȚIE: “AVEAU INFORMAȚII CĂ IMPRESIONEZ GAGICI” + CUM A SCĂPAT )
Adrian Artene: „Raed Arafat religie”, unde este Dumnezeu în viața dumneavoastră?
Raed Arafat: Peste tot!
Adrian Artene: „Raed Arafat salariu”, cât câștigați?
Raed Arafat: Salariul meu este salariu de Secretar de Stat, oficial este aproape de 10.000 de lei. Deci asta este de câțiva ani, înainte era 5.000 și când au crescut salariile am ajuns la 9.700 și ceva, plus norma de hrană, deci se învârte cam pe la 10.000 de lei.
Adrian Artene: Și „Raed Arafat soție”, mai credeți în iubire?
Raed Arafat: Normal, nu poate nimeni să trăiască fără asta.
Adrian Artene: Aveți iubită în acest moment?
Raed Arafat: Astea sunt informații clasificate!
( CITEȘTE ȘI: RECOMANDĂRILE ȘEFULUI DSU, ÎN CAZ DE ATAC NUCLEAR. RAED ARAFAT: „ESTE OBLIGAȚIA NOASTRĂ SĂ NE PREGĂTIM” )
Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la [email protected], să ne sune la 0741 CANCAN (226.226) sau să ne scrie direct pe WhatsApp.