Aroganță de campanie electorală la Craiova. Antonie Solomon, primarul cu 7 partide, și-a parcat mașina în interiorul unui parc monument istoric. FOTO

Publicat: 09/09/2020 | 12:47
Aroganță de campanie electorală la Craiova. Antonie Solomon, primarul cu 7 partide, și-a parcat mașina în interiorul unui parc monument istoric. FOTO

Antonie „Aurică” Solomon, fostul primar al Craiovei și actual candidat din partea PER pentru aceeași funcție, a reușit să stârnească revolta cetățenilor, chiar în campania electorală.

În mediul online a apărut fotografie cu mașina fostului primar, parcată în interiorul Parcului Romanescu, unul dintre simbolurile Craiovei și în același timp monument istoric. Accesul automobilelor este strict interzis.  „Pușcariașul în acțiune și mai vrea respectul Craiovenilor…”, a scris revoltat un cetățean.

Citește și: Un nou termen în cazul Caracal. Mama Luizei Melencu se revoltă: „Am fost mințiți și suntem mințiți”

Imaginea a fost postată pe Facebook de un craiovean

Parcul Nicolae Romanescu este cel mai mare și mai cunoscut parc al orașului, fiind declarat monument istoric. La inițiativa lui Nicolae P. Romanescu, primarul Craiovei de la mijlocul secolului XIX, parcul a fost proiectat de arhitectul francez Édouard Redont. În 1900, planurile parcului au fost medaliate cu aur la Expoziția Universală de la Paris (1900). Construcția a început în 1901 și a fost finalizată în 1903.

Candidează din partea celui de-al șaptelea partid

În 2000, omul de afaceri Antonie Aurică Solomon a candidat la Primăria Craiovei din partea PSDR, un partid despre care nici acum nu se știu prea multe.

Chiar și așa, Antonie Solomon a devenit consilier local, iar în 2001, când PSD a absorbit PSDR  a ajuns viceprimar, funcție care i-a oferit altă perspectivă drept candidat.

În 2004, PSD l-a adus în prim-plan. La Primăria Craiovei. Ca viceprimar, știuse să-și facă aliat din presa locală. A câștigat, învingându-l greu în finală pe Marian Jean Marinescu.

În 2008, și-a adjudecat al doilea mandat de primar al Craiovei, în finală cu Gheorghe Nedelescu. De data asta, cu o nouă culoare politică: PD-L.

Eșecul din 2012

A patra candidatură la Primărie în 2012, candidează din partea partidului numărul 4: UNPR. În primul tur, l-a bătut Olguța Vasilescu. Iar al doilea tur, printr-o inovație aplicată alegerilor de primari, n-a mai existat, astfel devenind Olguța în premieră istorică primăriță a unui mare oraș românesc.

În același an, și-a încercat norocul la Senat, din partea unui partid iarăși nou pentru el, PPDD (Partidul Poporului Dan Diaconescu). Când partidul „s-a spart”, Antonie Solomon a intrat în PP.

Nu rata: Raed Arafat a aflat dacă are dosar penal la DNA. Răspunsul este publicat pe Facebook. FOTO

A candidat de la patru partide pentru Primăria Craiova și de la unul pentru Senat. În 2020, Aurică Solomon s-a înscris în partidul lui Victor Ponta, din care a plecat după puțin timp și s-a înscris în PER.