Artistii de la Cirque du Soleil aduc in Romania sute costume fabuloase pentru Alegría

Publicat: 02/08/2013 | 00:08
Artistii de la Cirque du Soleil aduc in Romania sute costume fabuloase pentru Alegría

Cirque du Soleil va aduce in septembrie in Capitala spectacolul Alegria! Cei 55 de artisti vin pregatiti cu o garderoba de peste 400 de costume, inclusiv pantofi facuti la comanda, peruci, palarii si accesorii. De asemenea, scena este una impunatoare.

Cirque du Soleil

Costumele fastuoase ale celor 55 de artisti si muzicieni din distributia Alegría sunt realizate din tesaturi bogat colorate, lucrate cu multa migala, detaliile din dantela, pene si paiete fiind aplicate manual. Personajele dispun de o garderoba de peste 400 de costume, inclusiv pantofi facuti la comanda, peruci, palarii si accesorii.

Cirque du Soleil

Costumele sunt fabricate in Montreal, la sediul central international al Cirque du Soleil, in atelierele de creatie unde lucreaza peste 300 de artizani. Cele mai multe dintre ele sunt fabricate din lycra, un material flexibil si confortabil pentru artisti, usor de intretinut. Este nevoie de aproximativ 200 de ore pentru a crea un costum al personajelor Nostalgicele Pasari Batrane. Fiecare dintre costumele cantaretelor contine mai mult de 200 de bijuterii cusute manual

Cirque du Soleil

De altfel, echipa Alegría se deplaseaza in turnee cu propriile masini de spalat si uscatoare de haine. Artistii “cara” dupa ei peste 150 de culori de creioane, creme, farduri de obraz, pudre si rujuri iar rezervele lor de produse le ajung aproape un an!

Cirque du Soleil

Acoperita cu o cupola uriasa si decorata cu coloane si balustrade stilizate, scena Alegría este un monument impunator. Structura nu reprezinta o cladire anume, dar forma domului este un simbol arhitectural specific mai multor instituţii ale puterii, precum biserici si cladiri guvernamentale. Podeaua este acoperita cu pete impresioniste de lumina si culoare, iar pe jos se poate deslusi un cap de salamandra, care se regaseste in toate cele patru elemente. Iluminatul este conceput sa reflecte o atmosfera nostalgica potrivita unui bal din secolul al 17-lea.

Cirque du Soleil

La inceput de septembrie, spectacolele Alegría vor aduce pe scena Pavilionului Central de la Romexpo Bucuresti o atmosfera de poveste, show-ul fiind organizat de Events. Este ultima ocazie a romanilor de a vedea unul dintre cele mai iubite spectacole din istoria Cirque du Soleil: dupa 20 de ani in arene, 2013 este ultimul an de in care se mai sustin reprezentatii ale productiei Alegría. (A.S.)(Sursafoto Camirand, Al Seib, Daniel Desmarais, Al Seib Costume )

Banner