Atenţie: vine „Bestia din Est”! Sunt așteptate episoade de viscol şi ger

Publicat: 10/09/2019 | 12:09
Atenţie: vine „Bestia din Est”! Sunt așteptate episoade de viscol şi ger

O nouă avertizare din partea meteorologilor. Vine un val de frig, care se numește „Bestia din Est”. Anul trecut, acest fenomen meteo a făcut ravagii în Europa, provocând zeci de morți.

Marea Britanie va fi lovită din nou de fenomenul „Bestia din Est”. Britanicii ar putea fi afectați de o iarnă severă, spun meteorologii.

În 2018, valul de frig botezat „Bestia din Est” a făcut ravagii în Marea Britanie şi Europa, provocând zeci de morţi. Experţii anunţă una dintre cele mai friguroase ierni din ultimii 30 de ani. Conform prognozei, lunile ianuarie-februarie 2020 ar putea deveni a şaptea cea mai friguroasă iarnă din ultimii 30 de ani.

Echipa, condusă de profesorul Mark Saunders, a declarat pentru The Sunday Times: „Aceasta ar clasifica temperatura din ianuarie-februarie centrală a Angliei ca fiind cea mai rece iarnă din 2013 și ianuarie-februarie 2020 drept a șaptea cea mai rece iarnă din ultimii 30 de ani.

Cu toate acestea, previziunile, care arată una dintre cele mai lungi prognoze din istorie, nu sunt bătute în cuie – oamenii de știință susțin că există o „șansă de 57% pentru care temperatura centrală a Angliei va fi mai rece decât în 2018”.

Studierea fluxului de jet a fost mult timp un indicator al vremii viitoare, însă noile metode utilizate de cercetătorii UCL, care măsoară schimbările în lumina soarelui și alți factori care afectează fluxul din Golful de 200 mph, au permis ca predicțiile să fie făcute mult mai exact.

Citește și...