Avertisment pentru Uniunea Europeană! Specialiștii vorbesc despre un al doilea val de coronavirus

Publicat: 08/09/2020 | 14:52
Avertisment pentru Uniunea Europeană! Specialiștii vorbesc despre un al doilea val de coronavirus

Studiile efectuate de un spital şi de o universitate din regiunea spaniolă Catalonia avertizează Uniunea Europeană! Specialiștii vorbesc despre un al doilea val de coronavirus care ar putea porni din Spania.

Instituţiile care au efectuat studiul susţin că redeschiderea barurilor şi restaurantelor ar putea avea repercusiuni uriaşe, deoarece regulile de protecție sanitară nu vor fi respectate la fel de mult.

Scopul studiului este acela de a atrage atenţia asupra stopării răspândirii virusului. Specialiștii  cred că situaţia s-ar putea transforma într-una similară cu cea a lunii martie. (CITEȘTE ȘI: A CRESCUT ÎN SĂRĂCIE, DAR ȘI-A DEPĂȘIT CONDIȚIA! PROTEJATUL LUI ALEX VELEA I-A IMPRESIONAT PE JURAȚII DE LA ”CHEFI LA CUȚITE”. CĂTĂLIN SCĂRLĂTESCU AVEA LACRIMI ÎN OCHI)

Cercetătorii au fost interesaţi de circumstanţele care au permis răspândirea virusului, în condiţiile în care Spania este o ţară cu temperaturi ridicate, unde oamenii petrec mult timp în exterior.

Răspunsul constă în faptul că ţara iberică a ridicat restricţiile de circulaţie, în special în provincii, înaintea altor ţări din blocul comunitar, într-un moment în care ”rata cazurilor pozitive ar fi putut fi de trei ori mai mare decât cifrele detectate oficial”, iar activitatea socială a crescut semnificativ, se arată în studiu, potrivit Agerpres.