Biletul de adio sfâşietor al româncei care s-a aruncat de pe Catedrala St. Paul, din Londra: „Mamă, nu puteam să aştept să…”

Publicat: 17/10/2017 | 10:13

Tânăra de 23 de ani care s-a aruncat de la balconul Catedralei St. Paul, săptămâna trecută, este o româncă originară din Iaşi. Mama ei este o fostă jurnalistă din Republica Moldova, care s-a mutat uc mulţi ani în urmă la Londra.

Lidia Drăgescu s-a mutat în Marea Britanie, alături de mama sa şi fraţii ei gemeni, în urmă cu mai mulţi ani. Ea avea deja o diplomă în domeniul afacerilor, obţinută la Universitatea Ulster, şi din septembrie a început studiile în Ştiinţe Bio­medicale, la University of East din Londra. Alături de mama sa, Lidia con­ducea o firmă de recrutare, KOD, al cărei manager era. Înainte de asta, a fost managerul unui restaurant. Tânăra in­tenţiona să fie şi model. Lidia Drăgescu scia poeme şi era o patinatoare foarte talentată. În viitor, tânăra îşi dorea să devină neurochirurg şi să salveze vieţi. Familia nu-şi poate explica de ce, miercurea trecută, Lidia s-a aruncat în gol de la 30 de metri, lăsând în urmă doar două bilete de adio şi un milion de întrebări. 

Scrisorile lăsate în urmă de Lidia Drăgescu au fost publicate de presa britanică. Una dintre ele a fost destinată mamei ei: „Mamă, îmi pare tare rău că te-am supărat în felul acesta. Este normal să fii supărată, dar nu fi tristă pentru mine, pentru că eu acum sunt bine, sunt într-un loc mai bun. Am făcut asta pentru mine, să scap. De tot trecutul şi de tot prezentul care îmi încarcă mintea. Va fi greu fără mine o perioadă, dar, după ce va trece, vei fi ok. Gândeşte-te la mine că sunt bine acum. Ţi-am spus cât de mult te iubesc. Îmi pare rău, dar trebuia să scap de asta şi nu puteam să aştept să văd ce este de partea cealaltă. Vă iubesc pe toţi, rămâneţi cu bine şi ne revedem după ce îmbătrâniţi. Aveţi grijă de voi. Vă mulţumesc pentru tot”.

Al doilea bilet l-a adresat tuturor oamenilor care aveau să o vadă după ce s-a aruncat de la balconul Catedralei St. Paul: „Îmi pare rău că v-am pus să vedeţi o imagine atât de urâtă. Tuturor celor care m-au văzut le spun că îmi pare rău. Oamenii care vizitează acest loc nu vin să vadă un mort. Îmi pare rău că v-am oferit o astfel de privelişte, mergeţi şi fiţi fericiţi şi trăiţi-vă vieţile!”.

Mama Lidiei: „Era cea mai frumoasă fiinţă de pe pământ…”

Într-o discuţie cu ziariştii de la Evening Standard, mama Lidiei, Isabela Drăgescu, a declarat: „Era cea mai frumoasă fiinţă de pe pământ, cea mai bună fiică şi cea mai bună prietenă a mea. Toată lumea o iubea şi oricând intra într-o cameră, toţi ochii erau pe ea. Era talentată, creativă, citea multe ore pe zi şi iubea muzica clasică. Era perfectă, pură, un înger care iubea Catedrala «Sf. Paul». O vreau înapoi, era prea tânără să moară, avea toată viaţa înainte. Nu mai am lacrimi, mi-am pierdut cel mai bun prieten, cel mai frumos om din lume“.  

Citește și...