Ca-n filme! Povestea bărbatului care a locuit două luni într-un aeroport din India din cauza pandemiei

Autor: T.S
Publicat: 12/05/2020 | 18:23
Ca-n filme! Povestea bărbatului care a locuit două luni într-un aeroport din India din cauza pandemiei

Un cetățean german a fost obligat, timp de aproape două luni, să rămână în zona de tranzit a aeroportului internaţional din New Delhi. Într-un final, bărbatul a reușit să plece spre Europa cu un zbor umanitar.

La fel ca în filmul „Terminalul”, cu Tom Hanks ca protagonist, germanul de 41 de ani se afla în tranzit, dar a rămas blocat pe aeroport în India după ce a ratat spre Istanbul pe 17 martie. Germanul se întorcea din Hanoi.

Vedetă în presa locală

Germanul, a cărui poveste a apărut luni în presa locală, s-a îmbarcat marţi dimineaţă într-un zbor umanitar spre Amsterdam, scri Agerpres.ro. 

„Şi-a făcut singur o rezervare la un zbor KML spre Amsterdam. Nu avem idee care îi este destinaţia finală”, a declarat purtătorul de cuvânt al aeroportului, Tushar Makkar.

Potrivit unor responsabili ai securităţii aeroportuare, bărbatul a spus că ar putea avea probleme cu justiţia în ţara sa şi, de aceea, a refuzat să se întoarcă. India nu i-a emis viză după ce le-a declarat autorităţilor că avea cazier. Surse oficiale de la Berlin au afirmat că guvernul s-a aflat în contact cu bărbatul şi s-a oferit să-l aducă acasă.

Cea a făcut în aeroport două luni

Pe aeroportul din New Delhi, el şi-a petrecut zilele navigând internet, vorbind cu prieteni şi cu familia la telefon, plimbându-se prin terminal şi interacţionând cu personalul de curăţenie şi de securitate.

„I-am pus la dispoziţie hrană, apă, haine curate, pastă de dinţi şi alte lucruri esenţiale. A dormit pe paturi, bănci, uneori pe podea”, a relatat un poliţist.

Filmul ‘Terminalul’, regizat de Steven Spielberg şi având premiera în 2004, s-a bazat pe povestea adevărată a unui iranian care a trăit în incinta aeroportului parizian Charles De Gaulle vreme de 18 ani.

Citește și...