Calcule »» Vești bune pentru „câini” »» În play-off se poate merge și cu mai puțin de 38 de puncte!

Autor: Cristian P
Publicat: 06/02/2019 | 09:16
Calcule »» Vești bune pentru „câini” »» În play-off se poate merge și cu mai puțin de 38 de puncte!

Văzută de mulți victimă, Dinamo poate realize una din cele mai mari surprize în acest mini-retur al Ligii I. Un parcurs fără greșeală coroborat cu jocul rezultatelor îi poate duce pe „câini”, care au debutat cu victorie în 2019, la „masa bogaților”.

„Câinii” vor juca doar cu o singură echipă care în acest moment se află pe loc de play-off, respectiv Sepsi. O victorie a „câinilor” în acest meci ar face ca trupa din Șoseaua Ștefan cel Mare să intre bine de tot în cărți având în vedere că în ultimele două etape ar urma să joace cu modestele Călărași și Chiajna. Practic dacă bat la Sepsi sâmbătă, „câinii” își joacă o carte decisivă pentru play-off pe teren propriu cu FC Botoșani.

În cele trei sezoane de sistem playoff/playout, locul 6 a încheiat sezonul regular cu cel puţin 38 de puncte.

În 2016, ASA Tg. Mureş a avut 38 de puncte, a urmat în 2017 Dinamo cu 41 de puncte și Poli Iaşi în 2018 cu 39 de puncte.

În acest moment Astra pare favorită la ultimul loc de play-off, giurgiuvenii fiind practic la mâna lor pentru a fi la „masa bogaților”.

Cu 32 de puncte și un avans de trei lungimi în fața trioului Hermannstadt- Botoșani- Mediaș, giurgiuvenii vor înfrunta Viitorul, CFR Cluj, Hermannstadt şi Craiova, meciuri din care trebuie să scoată cel puțin șase puncte pentru a rămâne cu prima șansă la play-off.

În acest sezon, având în vedere programul ultimelor patru etape am putea asista însă la o premieră și anume ca echipa clasată pe locul 6, ultimul care asigură prezența în play-off să se califice cu mai puțin de 38 de puncte!

 

Citește și...