Călin Popescu Tăriceanu a poposit în județul Suceava: ”Aceste plaiuri binecuvântate de Dumnezeu de care românii sunt mândri”

Publicat: 19/05/2019 | 13:22
Călin Popescu Tăriceanu a poposit în județul Suceava: ”Aceste plaiuri binecuvântate de Dumnezeu de care românii sunt mândri”

Călin Popescu Tăriceanu a poposit, ieri, în județul Suceava, iar această vizită a constituit încă un prilej pentru a lua ”pulsul” locurilor, pentru a sta de vorbă cu oamenii și, nu în ultimul rând, pentru a vizita locuri cu puternică încărcătură spirituală.

Călin Popescu Tăriceanu este un iubitor declarat al mănăstirilor din județul Suceava și, chiar dacă nu a mai putut ajunge de doi ani în aceste locuri ”binecuvântate”, nu a putut uita vacanța pe care a petrecut-o – alături de băieții săi – în ”România pitorească” din nordul țării. Atunci, Călin Popescu Tăriceanu a vizitat mănăstirile Putna, Voroneț și Moldovița, fiind impresionant de ospitalitatea binecunoscută a sucevenilor și păstrând amintiri emoționante.

”Am poposit în județul Suceava, unde nu am mai fost de doi ani de zile. Ultima dată, am petrecut câteva zile de vacanță cu băieții mei cei mari, cărora am dorit să le arăt și România pitoreacă, nordul țării, Bucovina cu frumusețile ei. Îmi aduc aminte că am poposit la sihăstria Putnei, acolo unde – prin grija părintelui Maxim, am avut parte de ospitalitatea binecunoscută a sucevenilor, am vizitat mănăstirile, am fost, bineînțeles, la mănăstirea Putna, la Voroneț, la Moldovița. Dar am fost și în casele oamenilor, am mâncat mâncăruri tradiționale și trebuie să vă spun că am rămas cu o amintire foarte plăcută. Astăzi, fiind în campanie electorală, bineînțeles că mi-am adus aminte de toate acest lucruri. Însă nu am uitat nici întrebarea pe care băieții mei mi-au pus-o în câteva rânduri. Nu am avut timp acum, dar le promit că la vară găsesc o fereastră și vom reveni pe aceste plaiuri binecuvântate de Dumnezeu de care românii sunt mândri.  Văd cât de mulți turiști vin pe aceste meleaguri pentru a vizita locurile care sunt relevante pentru identitatea noastră și culturală”, a spus liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu.

”Energia și spiritul oamenilor zonei m-au impresionat”

Călin Popescu Tăriceanu se declară cu adevărat impresionat de energia și spiritul sucevenilor. Și a rememorat, în scris, scurta vacanță în care a fost, alături de băieții săi, la Suceava, acolo unde poate fi cunoscută, cel mai bine, România pitorească. Contactul cu tradițiile, obiceiurile și bucătăria românească i-au oferit liderului ALDE o experiență de neuitat.

”Ieri am ajuns la Suceava și, din nou, energia și spiritul oamenilor zonei m-au impresionat. Mi-am amintit de rugămintea băieților mei de a reveni cu ei aici cât mai curând. I-am adus acum câțiva ani să vadă locurile acestea minunate și mănăstirile din Bucovina, căci vreau ca băieții mei să cunoască România pitorească, să cunoască tradițiile, obiceiurile și bucătăria românească”, a scris Călin Popescu Tăriceanu pe pagina sa de socializare.

Citește și...