Călin Popescu Tăriceanu, mesaj pentru românii din diaspora: ”Și eu am stat 30 de minute la coadă în 26 mai şi nu m-am simţit umilit”

Publicat: 12/06/2019 | 11:03
Călin Popescu Tăriceanu, mesaj pentru românii din diaspora: ”Și eu am stat 30 de minute la coadă în 26 mai şi nu m-am simţit umilit”

În Senat a fost dezbătută moțiunea de cenzură prin care Opoziția a cerut demisia lui Teodor Meleșcanu, iar Călin Popescu Tăriceanu a declarat, de la tribună, că a stat la coadă 30 de minute pentru a vota – în 26 mai -, însă nu s-a simțit ”umilit”.

Președintele Senatului a mai declarat că, în aceste zile, se desfășoară un adevărat ”dialog al surzilor” și că există luări de poziție care nu sunt sprijinite prin argumente. Totodată, Călin Popescu Tăriceanu a specificat că nu vede unde este ”încercarea de umilință” la care a făcut referire președintele Klaus Iohannis.

„Asistăm la un adevărat dialog al surzilor. Am asistat la luări de poziţie care nu au vrut să ţină cont de niciun argument prezentat de ministrul de Externe. Faptul că preşedintele a anunţat cu o zi după ce Ministerul de Externe publicase în Monitorul Oficial lista secţiilor de votare şi nu mai avea posibilitatea de a suplimenta aceste secţii… Nu ştiu unde este încercarea de umilinţă. În 26 mai a trebuit să stau peste 30 de minute la coadă să votez şi nu m-am simţit umilit în niciun fel”, a transmis Călin Popescu Tăriceanu de la tribuna Senatului, conform digi24.ro.

Într-un final, Senatul a respins moțiunea simplă prin care partidele de Opoziție au cerut demisia lui Teodor Meleșcanu din funcția de ministru de Externe, din cauza problemelor votului în Diaspora la alegerile europarlamentare.

Citește și...