Când este Eurovision 2020 și unde va avea loc

Autor: Alina S.
Publicat: 02/12/2019 | 11:13
Când este Eurovision 2020 și unde va avea loc

Eurovision 2020 este ediția cu numărul 65 a celebrului concurs muzical. Află când este Eurovision 2020 și unde va avea loc finala

Eurovision 2019  a fost câștigat de olandezi, după 44 de ani, iar în 2020 vor avea onoarea să-l organizeze la ei acasă, pentru a cincea oară.

Când este Eurovision 2020

Ediţia 2020 a concursului muzical Eurovision va avea loc în luna mai, la Rotterdam, după ce reprezentantul Olandei a câştigat trofeul anul acesta la Tel Aviv. Duncan Laurence a câştigat finala Eurovision 2019 cu piesa „Arcade“.

Finala concursului este programată să aibă loc pe 16 mai 2020, pe Ahoy Arena. Rotterdam a concurat cu alte 4 orașe din Olanda, iar superbul Maastricht a pierdut la o foarte mică diferență. Balanța a fost înclinată în favoarea Rotterdamului de către European Broadcasting Union (EBU) și Eurovision Song Contest Reference Group.

În ceea ce privește datele pe care vor fi organizate marea finală și semifinalele ele sunt următoarele:

–  Semifinalele vor avea loc pe 12 și 14 mai;

– Marea Finală Eurovision Song Contest 2020 va avea loc sâmbătă, pe 16 mai;

Ediţia din 2020 a Eurovision va fi a 65-a a concursului organizat de European Broadcasting Union, cea mai mare asociaţie a televiziunilor publice din Europa.   Prima ediţie a avut loc în 1956, la Lugano, în Elveţia. Show-ul este unul dintre cele mai longevive şi mai urmărite programe de televiziune din lume. Printre artiştii care au urcat, de-a lungul anilor, pe scena Eurovision se numără ABBA, Julio Iglesias, Toto Cutugno, Celine Dion şi Johnny Logan. În 2015, a intrat în cartea recordurilor ca cel mai longeviv concurs muzical din lume.

Concursul Eurovision este cea mai importantă competiţie muzicală internaţională, organizată de EBU – cea mai mare asociaţie a televiziunilor publice din Europa. European Song Contest (ESC) se desfăşoară în fiecare an, începând din 1956. Show-ul este unul dintre cele mai longevive şi mai urmărite programe de televiziune din lume, fiind transmis atât în Europa, cât şi în Australia, Asia şi Statele Unite.

Citește și: MIHAI TRĂISTARIU, DESPRE ESTER PEONY ȘI PRESTAȚIA EI LA EUROVISION 2019: ”A CÂNTAT FĂRĂ…”

Eurovision 2020 România

TVR își propune să organizeze Selecția Națională pentru Eurovision 2020, însă acest lucru se va face în limita unui buget care nu a fost încă aprobat. Suma alocată proiectului va fi aprobată și stabilită odată cu definitivarea Bugetului de Venituri şi Cheltuieli pe anul 2020. Când anume se va finaliza bugetul pe anul viitor nu este specificat în comunicatul TVR.

Potrivit calendarului stabilit de European Broadcasting Union (EBU), organizatorul concursului, lista finală a ţărilor înscrise urmează a fi anunţată până la finalul anului. Așadar, România se poate înscrie oficial în competiție până la încheierea lui 2019.

Televiziunea Română este organizatoarea Selecţiei Naţionale şi participă la competiţia europeană din anul 1993.

Cele mai bune performanţe ale României la acest concurs au fost: de două ori locul al treilea (Luminiţa Anghel & Sistem – Kiev, 2005; Paula Seling şi Ovi – Oslo, 2010) şi o dată locul al patrulea (Mihai Trăistariu – Atena, 2006). Melodia românească cu cel mai mare punctaj obţinut în finala Eurovision (172 de puncte) este Tornero, interpretată de Mihai Trăistariu. Anul trecut, România a ratat calificarea în Marea Finală Eurovision.

Citește și: EDIȚIA EUROVISION 2019, MARCATĂ DE O TRAGEDIE. A MURIT FULGERĂTOR, ÎN URMA UNUI ACCIDENT ABSURD

Citește și...