Mihai Trăistariu, despre Ester Peony și prestația ei la Eurovision 2019: ”A cântat fără…”

Publicat: 17/05/2019 | 19:19

Mihai Trăistariu și-a spus punctul de vedere referitor la prestația concurentei care a reprezentat România la Eurovision 2019 – Ester Peony – și a punctat, de asemenea, momentele cele mai importante din cea de-a doua semifinală a concursului. 

Spre surprinderea multora, Mihai Trăsitariu n-a ”sărit” la gâtul concurentei care a reprezentat România – pierzând calificarea în finală, pentru a doua oară în istoria calificărilor -, postând un mesaj prin care a dorit să transmită că Ester Peony a fost la înălțme și a ”prestat” în așa fel încât merită laude.

„Semifinala a II-a Eurovision a fost … wooooow !
Pe bune ! Unele momente m-au lasat cu gura cascata !
S-o luam pe rand !
Grafica face 75 % din show ! Unii artisti nici n-au mai adus oameni pe scena. S-au folosit doar de grafica si au fost super.
Cat priveste vocea si melodia …
Dupa mintea mea Azerbaijan va castiga marea finala. Mi-a placut … totul ! A fost … o surpriza neasteptata pentru mine ! 🤗🤗🤗
Modern la maximum, voce, piesa. Excelent e putin spus.
Rusul a facut iarasi un show exceptional. Ar putea si el lua locul I lejer.
Olanda … mi-a placut inca de cand am auzit piesa, acum vreo luna. Azi a excelat de asemenea.
Romania a fost la mare inaltime. Ester a cantat fara greseala. Iar show-ul chiar a fost fain. Si faza cu mana, pe care au pastrat-o si imbunatatit-o a fost un plus, zic eu ! Piesa ei s-a incadrat perfect in peisaj, pentru ca are sound-ul ultra modern. In concluzie, Romania s-a prezentat super bine. Sa speram ca ne voteaza si vecinii. Moldova ma impresioneaza an de an cu show-ul. Chiar daca s-a mai facut faza cu desenatul in nisip ( Ucraina sau Rusia ) … tot mi-a placut azi. Cea mai buna voce de azi a avut-o Macedonia ! Una peste alta, a fost o SEMIFINALA de nivelul unei FINALE.

Foarte greu ! Foarte buni !
Din ce in ce mai greu sa reprezinti tara ta !!!
Bravo, iubitori ai Eurovision-ului ! Reusiti sa-i faceti pe artistii pasionati de Eurovision sa se preocupe mai mult decat ar face-o in mod obisnuit.
🤗🤗🤗„, a scris Mihai Trăistariu după ce Ester Peony a reprezentat România la Eurovision 2019.

Moment trist pentru România

De la introducerea sistemului cu semifinale, în 2004, până în 2017 inclusiv, România s-a calificat în fiecare an în finală. O excepție a fost anul 2016, când România a fost descalificată din start pentru că Televiziunea Română avea datorii la European Broadcasting Union (EBU), organizatorul concursului internațional.

Reprezentanta României, Ester Peony, a urcat pe scena Eurovision Song Contest 2019 joi seară, în a doua semifinală a competiţiei, având numărul 6 de intrare în concurs. Alături de reprezentanta României, în a doua semifinală au participat Elveția, Suedia, Irlanda, Austria, Moldova, Letonia, Danemarca, Armenia, Albania, Azerbaidjan, Macedonia de Nord, Norvegia, Rusia, Olanda, Croația, Lituania, Malta.

Dintre acestea s-au calificat în finala de sâmbătă Macedonia de Nord, Olanda, Albania, Suedia, Rusia, Azerbaidjan, Danemarca, Norvegia, Elveția, Malta.

Ester Peony a interpretat pe scena Eurovision piesa „On a Sunday”. În vârstă de 25 de ani, pe numele real Ester Alexandra Creţu, Ester Peony este cântăreaţă şi compozitoare. Şi-a descoperit pasiunea pentru muzică în copilărie, pe când locuia cu familia în Montréal, Canada. Ester a studiat jazzul de la vârsta de opt ani, iar, de la 12 ani, s-a întors în România, unde a studiat pianul, la Şcoala Dinu Lipatti din Piteşti. A făcut studii de chitară clasică şi canto. În 2013, a fost admisă la Conservatorul din Bucureşti, unde a studiat jazz. Ester Peony a compus muzică pentru artişti precum DJ Rynno, Sylvia, Tamy şi Pepe. În 2015, a lansat primul ei single, „Sub aripa ta” (Vescan), care a avut 16 milioane de vizualizări pe YouTube. În 2016, Ester a mers în primul ei turneu, alături de Puya, Vescan, Doddy şi Anastasia. La începutul lui 2018, a lanat un EP, „Dig It”, cu patru piese. Piesa „On a Sunday” a fost compusă de Ester împreună cu Alexandru Şerbu și Ioana Victoria Badea.

Citește și...