Care este primul stat european care anunţă că nu a mai înregistrat niciun caz de COVID-19

Autor: A. D.
Publicat: 25/05/2020 | 14:50
Care este primul stat european care anunţă că nu a mai înregistrat niciun caz de COVID-19

Epidemia de coronavirus a făcut ravagii la nivel global. Au fost înregistrate milioane de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID-19 și un număr mare de decese. Însă, în acest context sumbru se pare că unul dintre statele europene a reușit să pună capăt virusului.

După 68 de zile de când a fost înregistrat primul caz de coronavirus, Muntenegru anunță că a reușit să învingă epidemia. Astfel,  în această țară, duminică, nu s-a mai înregistrat nicio persoană confirmată cu COVID-19, arată datele Institutului de sănătate naţională al Muntenegrului (IJZ), citate luni de agenţia croată de presă HINA. (CITEȘTE ȘI: BREAKING! COORDONATORUL ONCOGEN A TERMINAT PRIMUL VACCIN PENTRU COVID-19: ”FUNCȚIONEAZĂ! MI L-AM ADMINISTRAT”)

20 de zile consecutive fără cazuri noi de infectare

Situația pare promișătore în Muntenegru. Aici nu au mai fost înregistrate cazuri noi de infectare cu virusul COVID-19 timp de 20 de zile consecutiv. Potrivit institutului, în ultimele 24 de ore au fost prelucrate 140 de teste şi niciunul nu a ieşit pozitiv. Aşadar, în momentul de faţă, Muntenegrul nu are cazuri active de infectare cu noul coronavirus, a conchis instituţia, conform Agerpres.

Deși este clar că poziția în care se află Muntenegru este una foarte bună, autorităţile sanitare din ţară rămân prevăzătoare și au afirmat că epidemia va fi declarată încheiată doar atunci când nu se vor mai înregistra cazuri noi timp de 28 de zile conecutive. (VEZI ȘI: LUDOVIC ORBAN LE DĂ O VESTE EXCELENTĂ ROMÂNILOR: „VOM ACORDA PÂNĂ LA 30% DIN SALARIUL BRUT, PENTRU 3 LUNI, COMPANIILOR CARE VOR ANGAJA OAMENI AFLAȚI ÎN CĂUTAREA UNUI LOC DE MUNCĂ”)

În data de 17 martie, Muntenegru devenea ultima ţară din Europa care a confirmat existenţa unui caz de COVID-19. Până în prezent din populația totală din Muntenegru de 630.000 de locuitori au fost confirmate 324 de cazuri de persoane infectate cu noul virus, un număr total de nouă decese și  315 vindecări.

Citește și...