Care este starea de sănătate a bărbatului rănit grav în explozia de la Piatra Neamţ. Anunţul ministrului Sănătăţii

Publicat: 02/11/2018 | 12:19
Care este starea de sănătate a bărbatului rănit grav în explozia de la Piatra Neamţ. Anunţul ministrului Sănătăţii

Tânărul rănit în explozia dintr-un bloc din Piatra Neamţ care a fost transportat în Belgia nu a putut fi operat, starea sa fiind foarte gravă.  Sorina Pintea a fost întrebată în ce stare este pacientul cu arsuri trimis în Belgia şi a precizat că starea sa este gravă.

Acum cinci minute am primit ultimul raport. Şansele sunt 50 – 50. Nu a putut fi operat, doar curăţate plăgile, pentru că starea lui este foarte gravă, dar medicul care îl ţine sub observaţie este optimist în ceea ce îl priveşte, deşi starea lui este foarte gravă„, a declarat Sorina Pintea, potrivit news.ro.

A fost transportat în Belgia cu o aeronavă Spartan a Forțelor Aeriene Române

Tânărul rănit în explozia dintr-un bloc din Piatra Neamţ a fost transportat cu un avion militar la Spitalul Grand Hospital de Charleroi din Belgia. „Pacientul aflat în comă indusă, cu arsuri de gradul III pe 75% din suprafaţa corpului, va fi asistat pe timpul zborului de către o echipă medicală SMURD din cadrul Spitalului de Urgenţă Floreasca şi de o echipă medicală militară şi va fi transportat la Spitalul Grand Hôpital de Charleroi din Belgia„, arăta sursa citată.

Explozia s-a produs, miercuri, într-un bloc din Piatra Neamţ, fiind urmată de un incendiu. Aproximativ 30 de pompieri cu cinci autospeciale de stingere, două autoscări, un echipaj de descarcerare, trei echipaje SMURD şi patru ambulanţe ale Serviciului Judeţean s-au deplasat la blocul respectiv. În urma exploziei şi a incendiului, un bărbat a fost grav rănit, el suferind arsuri pe jumătate din suprafaţa corpului, el fiind transferat la Iaşi.

Citește și...