Cât te costă un prânz în Constanța? Borșul de pește, crapul și păstrăvul la grătar, dar și fructele de mare sunt preferate de turiștii care vin să se relaxeze în stațiunile de la Marea Neagră. Însă, cât ar putea să plătească un cuplu pentru prânzul servit în stațiunile de pe litoralul românesc? Printre preparatele preferate se numără borșul de pește și tochitura de crap cu mămăligă. Iată o paletă de prețuri mai jos, în articol.
Te-ai întrebat vreodată cât te costă un prânz pe litoralul românesc, acum, în 2024? În ultimii ani, prețurile la alimente și servicii au suferit modificări. Însă, cele mai resimțite au fost prețurile de la începutul pandemiei de covid până în prezent. Cel puțin în ultimele 12 luni, românii sunt nevoiți să își strângă economii pentru „zile negre”. Acest aspect este mai dificil, căci, în general, prețurile au crescut, dar nu și salariile (majorări sunt doar în anumite sectoare).
Vezi și CÂȚI LEI COSTĂ O CAFEA SIMPLĂ, PE PLAJĂ ÎN MAMAIA. CU CE PREȚ SE VINDE O STICLĂ CU APĂ „LA JUMATE”
Așa cum a fost precizat de fiecare dată, prețurile diferă în funcție de mai mulți factori – unde este servită masa, ce se consumă și în ce stațiune. De-a lungul ultimilor ani, turiștii sosiți la mare au constatat că prețurile ar putea fi mai piperate în anumite stațiuni. Mamaia și Costinești sunt cele două zone unde turiștii pot plăti mai mult pentru mâncare. Totuși, cât plătește un cuplu pentru un prânz servit într-un restaurant din Constanța?
Vezi și CÂT COSTĂ DOUĂ OUĂ-OCHIURI, ÎNTR-UN RESTAURANT DIN STAȚIUNEA MAMAIA, ACUM, ÎN IUNIE 2024
Pentru „meniul zilei”, o persoană ar putea plăti cel puțin 30 de lei (fiind cel mai mic preț, cel puțin la momentul actual), în funcție de locație. În principiu, meniul conține o porție de ciorbă și felul 2 (de exemplu, piure cu șnițel și salată de varză). Ori, poate să conțină o porție de tochitură cu pește. Printre preparatele preferate de turiști se numără borșul de pește, iar prețul unei porții variază între 28 și 31 de lei. Astfel, un cuplu plătește între 56 și 62 de lei pentru două porții de ciorbă. Li se oferă chifle proaspete, ardei iute și smântână.
Pentru o porție de tochitură de crap cu mămăligă, turistul poate să plătească și peste 60 de lei. În plus, o porție de 300 de grame de hamsie cu mămăligă poate costa peste 40 de lei, iar o porție de dorada la grătar cu mămăligă ajunge să coste și 70 de lei. La acest prânz, se adaugă și băuturile și chiar un desert. Astfel, o masă pentru două persoane ar putea să ajungă să coste peste 150 de lei, la un restaurant din Constanța.
Sursă foto: Colaj Pixabay / Pexels