Caz cutremurător. Un asistent medical a recunoscut că a ucis zeci de pacienți

Publicat: 11/05/2019 | 12:46
Caz cutremurător. Un asistent medical a recunoscut că a ucis zeci de pacienți

Un asistent medical a recunoscut că a comis zeci de crime, dar există suspiciuni că ar fi fost omorâţi aproximativ 300 de pacienţi, investigaţiile fiind în curs, informează cotidianul The New York Times. Totul s-a petrecut în Germania.

Noul asistent medical venise la secţia de terapie intensivă a Spitalului Delmenhorst, situat în apropierea orăşelului Oldenburg (nord-vestul Germaniei), cu o scrisoare de referinţă foarte bună, care îl descria drept o persoană care lucra „independent şi conştiincios”. În momente de criză, reacţiona „raţional şi era corect din punct de vedere tehnic”. Astfel, în spital nu au existat deloc suspiciuni asupra asistentului medical Niels Högel. Însă, după patru luni, o pacientă, Brigitte A., a murit sub îngrijirea sa. Au urmat alţii – Hans S., Christoph K. şi Josef Z.

În prezent, Niels Högel, în vârstă de 42 de ani, este considerat cel mai prolific criminal în serie din Germania, într-o perioadă de pace. Autorităţile suspectează că a omorât circa 300 de pacienţi în perioada 2000-2005. Autorităţile au avut nevoie de mai mult de un deceniu pentru a efectua o anchetă completă, fiind exhumate peste 130 de cadavre în Germania, Polonia şi Turcia. Niels Högel a recunoscut omorârea a 43 de oameni, nu a negat uciderea altor 52, dar a negat ferm omorârea altor cinci.

Numărul de crime şi perioada îndelungată până la apariţia suspiciunilor au generat întrebări incomode în Germania, inclusiv dacă ierarhia strictă şi predilecţia pentru proceduri, care în trecut au facilitat crimele comise de regimul nazist, i-au permis lui Niels Högel să ucidă atât de mult timp fără a fi prins.

Niels Högel, în vârstă de 42 de ani, este considerat cel mai prolific criminal în serie din Germania
Citește și...