Caz incredibil în Ploiești. Angajații de la Morgă au încurcat cadavrele, iar apoi…

Publicat: 08/03/2019 | 15:58
Caz incredibil în Ploiești. Angajații de la Morgă au încurcat cadavrele, iar apoi…

O familie din Ploiești a înmormântat o persoană necunoscută, după ce angajații de la Serviciul de Medicină Legală din oraș au încurcat cadavrele, au declarat, pentru Mediafax surse judiciare.

Surse din rândul anchetatorilor au declarat, vineri, că se fac verificări la Serviciul de Medicină Legală Ploiești, după ce angajații instituției au încurcat identitatea a două cadavre.

Potrivit acestora, angajații de la SML au predat în data de 7 martie cadavrul altei familii decât aparținătorilor legali. Aceleași surse au precizat că aceștia au și înmormântat cadavrul care nu era al unei persoane din familie. Familia care a organizat ceremonialul a declarat anchetatorilor că nu au văzut persoana înmormântată pentru că era pusă într-un sac, din cauza stării de putrefacție în care se găsea cadavrul.

Vineri, a doua familie s-a dus să ridice al doilea cadavru și oamenii au constat că nu este ruda lor. Polițiștii de la Investigații Criminale și procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Ploiești fac cercetări pentru neglijență.

În cazul persoanei decedate care a fost greșit înmormântate, se ia în discuție o posibilă exhumare.

Soția unuia dintre bărbații morți, încurcați la Morga din Ploiești, a declarat, vineri, pentru corespondentul MEDIAFAX, că a depus plângere și așteaptă ca procurorul de caz să dea o decizie de deshumare pentru ca, apoi, să își înmormânteze soțul creștinește.

”Nu mai este mortul”

Cristina Moldoveanu, soția bărbatului mort, luat de o altă familie și îngropat, după ce angajații de la Morga din Ploiești au încurcat cadavrele, a declarat că a cerut explicații reprezentanților instituției, care i-au spus cum s-a putut întâmpla o astfel de situație.

„Au spus că nu știu ce s-a întâmplat, că nu știe colegul care a fost de serviciu ce a făcut, că a greșit, nu știe cine a scris acolo, cine a fost de serviciu, să vadă pe camere. (…) Ce credeți că ne spun? Nu mai este mortul. Mi l-au luat pe soțul meu alte persoane și l-au îngropat. Persoana respectivă, care era moartă, în putrefacție de 3 zile, era la sac și nu s-a mai uitat să vadă cine e (…). Era soțul meu. L-au luat pe soțul meu, l-au îngropat în altă parte, în Cimitirul Eternitatea din Bariera București și mortul dumnealor este aici. Soțul meu este îngropat în altă parte”, a spus femeia.

Aceasta a depus plângere penală în acest caz și spune că așteaptă răspunsul procurorului de caz pentru a putea deshuma cadavrul soțului ei, iar apoi să îl înmormânteze creștinește în localitatea Șirna, județul Prahova.

În cauză se fac cercetări pentru neglijență.