Caz șocant în Botoșani! Un bărbat a dormit 9 luni în mașină pentru a fi aproape de fetița lui bolnavă de cancer

Publicat: 29/10/2018 | 16:04

Caz șocant în județul Botoșani! Un bărbat a trăit practice în mașină pentru a fi aproape de fetița lui bolnavă de cancer. Când povestea bărbatului a început să fie viralizată, oamenii au fost impresionați și i-au plătit cazarea la o pensiune din oraș, scrie stirileprotv.ro.

Constantin Romanescu Curos: “Au fost perioade în care ajungeam acasă şi mă suna că nu merge la ecograf fără mine. Înapoi, am un drum dus-întors de 500 de km.

Alături de copilă s-a internat doar mama pentru că legea sănătăţii acceptă un singur însoţitor. Radu Terinte, manager Spitalul de Copii Sf. Maria, Iaşi: “Avem cel puţin 3-400 de părinţi internaţi. Sunt situaţii în care mamele dorm în acelaşi pat cu copilul.

Mirela Rogoz, director Casa Ronald, pentru stirileprotv.ro: ”Sunt părinţi care vin de la distanţe foarte mari, am avut chiar şi de la București, Iaşi şi Constanța. Acum avem două familii care sunt pe lista de aşteptare, iar pentru săptămâna viitoare, avem trei.” Părinţii se pot caza cel puţin patru zile, însă au fost situaţii în care au stat şi 200.

Ce le-a spus un copil, care suferea de cancer, părinților înainte să moară

Un copil de 11 ani, care suferea de cancer, i-a spus tatălui său, înainte să-și dea ultima suflare, că vrea să se facă bine. Callum Hall fusese diagnosticat cu leucemie în urmă cu doi ani. A urmat nenumărate tratamente, a fost supus unui transplant, dar nimic nu a putut să-i salveze viața.

Medicii le-au spus părinților că cel mai bine este să îl ducă acasă și să construiască amintiri frumoase împreună.Ni s-a spus că e în zadar să facem alt transplant și ni s-a spus că nimic nu ar funcționa. Ni s-a spus să-l luăm acasă și să ne facem amintiri”, a spus tatăl băiatului, conform Mirror.

Însă, coșmarul a devenit realitate mai devreme decât se aștepta oricine. Callum a închis vineri ochii pentru ultima oară și a murit în brațele părinților.

I-am spus lui Callum că donatorul nu era pregătit încă, nu am vrut să aibă coșmaruri. Dar cred că știa și nu a vrut să ne îngrijoreze. Noi îl protejam pe el și el ne proteja pe noi”, a mai spus tatăl.

Citește și...