Ce a fost descoperit locul crimei jurnalistei Victoria Marinova. Bulgarii sunt revoltați de modul în care au acționat autoritățile

Publicat: 10/10/2018 | 09:44

Jurnalista de investigație Victoria Marinova a fost violată și ucisă cu sânge rece, în urmă cu câteva zile. Bulgarii sunt șocați și revoltați de modul în care au reacționat autoritățile. Ministrul de Interne al Bulgariei s-a grăbit să spună că uciderea femeii nu are nicio legătură cu activitățile ei jurnalistice, deși până acum oamenii legii nu l-au găsit pe criminal. 

Polițiștii bulgari au reținut un ucrainean cu cetățenie română, dar a fost eliberat rapid. Surse din poliție susține că nu s-a putut stabili nicio legătură între el și crima care a șocat o lume întreagă, potrivit stirileprotv.ro. Autoritățile bulgare au arestat încă un suspect, care nu este cetățean român. (Citește și Românul reţinut în cazul asasinării jurnalistei Victoria Marinova a fost eliberat)

Asasinarea jurnalistei Victoria Marinova a declanțat un val de indignare în Bulgaria. Oamenii cred că activitățile jurnalistice ale femeii au dus la uciderea ei. Ziarista de investigație a tratat mult subiecte cu privire la corupția din țara vecină, iar bulgarii cred că asta i-ar fi adus sfârșitul.

Foto: PRO TV

Opinia publică s-a inflamat şi mai tare când jurnaliștii au găsit la locul crimei un tricou pe care poliţiştii par să-l fi ignorat când au făcut cercetarea la fața locului. Oamenii nu mai au încredere în autorități, mai ales după ce oficialii bulgari s-au grăbit să spună că Victoria Marinova ar fi fost victima unui bărbat scăpat de la spitalul de nebuni și că nu ar fi fost asasinată din cauza investigațiilor pe care le-a făcut. (Vezi aici Ce legătură avea Victoria Marinova, jurnalista violată și ucisă la Ruse, cu România. Ipoteza poliției)

Ultima emisiune a Victoriei Marinova a fost despre un scandal despre corupție și fraudarea fondurilor europene, în care este implicată o companie apropiată premierului Boyko Borissov. Procurorii bulgari au deschis o anchetă pornind de la cazul prezentat de jurnalistă.

Citește și...