Ce a pățit acest taximetrist din Centrul Vechi din București, după ce a refuzat să o ia pe femeia din imagine

Publicat: 16/08/2019 | 10:50
Ce a pățit acest taximetrist din Centrul Vechi din București, după ce a refuzat să o ia pe femeia din imagine

Pare o întâmplare banală, însă astfel de situații sunt din ce în ce mai dese. Mulți bucureșteni au reclamat faptul că – în Centrul Vechi al Capitalei – întâmpină dificultăți atunci când doresc să ia un taxi. Șoferii negociază prețul, iar dacă nu ești de acord nu îți rămâne altceva de făcut decât să te îndrepți către metrou sau să aștepți până când un șofer binevoitor se va ”îndura” să aibă un comportament normal și folosească, așa cum prevede legea, aparatul de taxat.

O femeie avea nevoie de un taxi, numai că șoferul a ținut, de la bun început, să stabilească unele condiții. I-a cerut clientei o sumă mult mai mare decât ar fi costat cursa respectivă, numai că ”îndrăznețul” a fost sancționat de polițiști. Într-un comunicat publicat pe pagina de Facebook, Poliția Locală a transmis un comunicat care are ca subiect tocmai astfel de abateri ale șoferilor de taxi din zona Centrului Vechi al Capitalei.

”32 de taximetriști care refuzau curse sau negociau tariful au fost sancționați, în weekend, în Centrul Istoric al Capitalei, de agenții Poliției Locale a Municipiului București. Direcția Generală de Poliție Locală și Control a Municipiului București a continuat, la sfârșitul săptămânii trecute, acțiunile de prevenție și combatere a neregulilor din domeniul taximetriei. În decurs de numai câteva ore, în zonele Splaiul Independenței, Calea Victoriei, B-dul I.C. Brătianu/Splaiul Unirii și str. Șelari / str. Halelor, inspectorii Poliției Locale București au depistat și sancționat 32 de conducători auto ce efectuau transport de persoane în regim taxi cu încălcarea prevederilor legale”, se arată în comunicat.

Curse refuzate, tarife negociate

Polițiștii au constatat că mulți taximetriști refuză cursele dacă destinația nu le este pe plac, negociază tarifele fără să țină cont că au aparat de taxat în mașină, totul culminând și cu un limbaj ”neadecvat” la adresa clienților.

”Pe lângă refuzul curselor și negocierea tarifelor, polițiștii locali au constatat și alte abateri precum perceperea altor sume de bani decât cele afișate pe aparatul de taxat, comportament și limbaj neadecvat la adresa clienților sau neeliberarea bonului fiscal – nereguli pe care cetățenii le sesizează frecvent la dispeceratul D.G.P.L.C.M.B.  În paralel cu acțiunea de control în domeniul taximetriei, polițiștii locali au derulat și activități de verificare a agenților comerciali ce își desfășoară activitatea în Centrul Istoric al Capitalei. Inspectorii Direcției Generale de Poliție Locală și Control a Municipiului București au verificat dacă cluburile și barurile respectă normele legale privind activitățile comerciale, protecția mediului și reglementările referitoare la nivelul de zgomot admis în zonă. În urma acțiunii, au fost constatate 42 de cazuri de încălcare a legislației și au fost aplicate sancțiuni contravenționale în valoare de 384.000 lei. Totodată, în cazul a două locații, s-a dispus sistarea activității.  În total, la sfârșitul săptămânii trecute, au fost aplicate 74 de sancțiuni contravenționale, cuantumul amenzilor fiind de 446.485 lei”, se precizează în comunicatul emis de Poliția Locală București.

Citește și...