Ce amendă a primit medicul de gardă de la Spitalul de Psihiatrie Săpoca

Publicat: 19/08/2019 | 15:41
Ce amendă a primit medicul de gardă de la Spitalul de Psihiatrie Săpoca

Medicul de gardă de la Spitalul de Psihiatrie Săpoca a fost amendat de Direcţia de Sănătate Publică Buzău cu suma de 1.000 de lei, pentru că a internat un alt pacient în acelaşi pat cu bărbatul care a atacat 13 persoane, omorând cinci.

Citește și: Ies la iveală detalii noi despre tragedia de la spitalul de psihiatrie. Cine este managerul care a gestionat unitatea în noaptea masacrului

Crima de la Spitalul de Psihiatrie Săpoca: Medicul de gardă a fost amendat cu 1.000 de lei

Directorul DSP Buzău, Cristina Ungureanu, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX, că medicul de gardă a primit o amendă în valoare de 1.000 de lei pentru că a pus doi pacienţi într-un pat.

“Luni a fost încheiat procesul verbal. A fost aplicată o sancţiune de 1.000 de lei medicului de gardă pentru nerespectarea structurii spaţiale funcţionale a compartimentelor în conformitate cu structura aprobată”, a declarat Cristina Ungureanu.

Aceasta a mai precizat că s-a dispus, ca măsură, sesizarea comisiei de disciplină care să verifice ce s-a întâmplat în acea noapte, când unul dintre pacienţi a atacat 13 persoane, dintre care cinci au murit. Surse din rândul cadrelor medicale au menţionat că bărbatul care a atacat bolnavii cu stativul pentru perfuzii şi-a dat acordul în acea seară să fie adus, în patul său, un alt pacient, acesta fiind lucid şi cooperant după internare.

Ministrul Sănătății Sorina Pintea a spus că, pe scară ierarhică, toţi angajaţii Spitalului de Psihiatrie Săpoca vor răspunde pentru tragedia de la Buzău.

Un bărbat în vârstă de 38 de ani din localitatea Săgeata, judeţul Buzău, a atacat cu un stativ, în noaptea de sâmbătă spre duminică, 13 pacienţi ai Spitalului de Psihiatrie Săpoca. Cinci dintre aceştia au murit, iar alţi opt unt răniţi. Bărbatul a fost prins în curtea spitalului de un echipaj de poliţie care se era în zonă.

Citește și...