Ce boală secretă are Mihai Constantinescu. Artistul suferă în tăcere de peste un deceniu

Publicat: 14/05/2019 | 09:43

Mihai Constantinescu se află internat, în stare gravă, la Secția de Terapie Intensivă a Spitalului Floreasca. Deocamdată, medicii sunt rezervați, artistul suferind azi-noapte un al doilea stop cardiorespirator. Soția sa l-a găsit pe Mihai Constantinescu în casă, inconștient, apoi a apelat numărul de urgență 112.

Mihai Constantinescu are antecedente medicale cardiace destul de grave, fiind operat de două ori la inimă. Problemele de sănătate ale cântărețului nu mai sunt un secret pentru rudele și fanii săi. În 2017, el a fost supus celei de-a doua intervenții chirurgicale pe cord.

“Cand te gandesti ca in viata ta trebuie sa fie lumina, gasesti forta si putere! Eu atat mi-am spus, prima saptamana vreau s-o uit din viata mea, sigur ca suferi putin! Acum ma simt extraordinar si nu imi vine sa cred ca eu am trecut din nou printr-o chestie de genul asta!”, a declarat cunoscutul artist în cadrul emisiunii moderată de Teo Trandafir în 2018.

În urmă cu 11 ani, Mihai Constantinescu a trecut printr-o intervenție de înlocuirea a valvelor naturale ale inimii sale, cu unele artificiale, biologice. Mihai Constantinescu a fost internat în Secţia Clinică Chirurgie Cardiovasculară din cadrul Institutului de Boli Cardiovasculare şi Transplant Târgu Mureş. Potrivit medicilor care l-au tratat pe artist, acesta suferea de mai multe afecţiuni cardiace: stenoză aortică strânsă, cardiopatie valvulară, insuficienţă mitrală gradul 3/4, insuficienţă tricuspidiană gradul 2, hipertensiune pulmonară medie.

O disfuncție care a apărut în 2017 la nivelul valvei mitrale l-a adus pe cântăreț pe masa de operație, unde a petrecut șase ore.

Citește și: VESTE TRAGICĂ ÎN ACEASTĂ DIMINEAȚĂ. DIN PĂCATE, MEDICII AU FĂCUT ANUNȚUL DESPRE MIHAI CONSTANTINESCU

”Trebuie să ai curaj și încredere”

“Există viață după operațiile pe inimă, însă trebuie să ai curaj și încredere în medicul pe care l-ai pentru această intervenție. Am avut șansa să ajung la conf. Dr. Horațiu Moldovan. Am avut o intervenție destul de delicată, în sensul că am fost operat a doua oară, iar operația aceasta clasică presupune multă atenție și, pentru că a fost a doua intervenție de acest gen, am sângerat mai mult, am revenit în sala de operație, totul s-a terminat cu bine. Mă simt minunat și doresc să le spun tuturor celor care au o temere vizavi de a-și rezolva o problemă la nivelul valvelor sau orice altă afecțiune pe cord să meargă cu încredere, pentru că medicina a evoluat foarte mult și sunt convins că specialiștii noștri sunt de aceeași valoare cu a celor din străinătate”, a declarat Mihai Constantinescu pentru PRO TV.

La mai bine de un an de la această intervenție, care i-a redat viața activă de dinainte, cântărețul și-a reluat activitățile: cânta, compunea melodii și participa la evenimente care promovează noile tehnologii din chirurgia cardiacă.

“Viața mea nu s-a schimbat într-un fel anume, trăiesc absolut normal, mănânc normal. Am avut un ușor ghinion după prima intervenție, pentru că un picioruș al valvei mitrale s-a împiedicat de confluența celeilalte și de aceea a trebuit să fac a doua intervenție”, a mai spus cântărețul, potrivit sursei citată mai sus.

Citește și: ADRIAN DAMINESCU, APEL DISPERAT DUPĂ CE MIHAI CONSTANTINESCU A FĂCUT STOP CARDIAC

Citește și...