Ce coșmar! Cum este tratat Liviu Dragnea în închisoare

Publicat: 24/06/2019 | 10:54
Ce coșmar! Cum este tratat Liviu Dragnea în închisoare

Fostul preşedinte PSD, Liviu Dragnea, a fost încarcerat luni, 27 mai, în Penitenciarul Rahova după ce magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au decis menţinerea deciziei de condamnare de pe fond, la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare în dosarul angajărilor fictive de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (D.G.A.S.P.C.) Teleorman, în care a fost acuzat de instigare la abuz în serviciu.

Potrivit libertatea.ro, Liviu Dragnea nu are deloc un statut privilegiat la închisoare, fiind tratat la fel ca și ceilalți deținuți. Își execută pedeapsa în regim închis și nu beneficiază de măsuri suplimentare de protecție. Fostul lider al PSD-ului este la “separeu”, astfel că poate ieși la plimbare zilnică, la cumpărături, la bibliotecă sau la diverse activități. Însă doar singur și bine păzit.

Deținutul (n.r. – Liviu Dragnea) trebuie să stea la comun, fără să beneficieze de un program de protecție personalizat. Așa au decis membrii Comisiei de stabilire a regimului de detenție. Dacă vor exista semnale că viața îi este pusă în pericol, semnale concludente, nu doar zvonuri, atunci va beneficia de protecție. Fie la cererea sa, fie în urma autosesizării ofițerilor responsabili cu siguranța deținerii care analizează astfel de cazuri”, ne-au dezvăluit surse din penitenciar.

Liviu Dragnea are dreptul la două ore de plimbare pe zi în curtea penitenciarului, un drum pe zi la magazinul închisorii pentru cumpărături și o oră pe zi la bibliotecă. Restul timpului e obligat să și-l petreacă în celulă, cu ușa închisă.

Citește și...