Ce i-a făcut o româncă din Austria, plătită cu 60 de euro pe zi, bătrânei pe care o îngrijea

Publicat: 06/11/2019 | 14:13
Ce i-a făcut o româncă din Austria, plătită cu 60 de euro pe zi, bătrânei pe care o îngrijea

Mariana Giulvezan a fost recrutată și angajată de o firmă din Austria pentru a avea grijă de o bătrână. Salariul stabilit cu angajatorul era de 1.700 de euro, numai că românca, înainte a încheia luna, a luat o decizie surprinzătoare.

Românca i-a spus bătrânei respective că are unele probleme în țară și că trebuie să plece de urgență. Astfel, i-a cerut bătrânei mașina, iar aceasta, considerând că are în față o persoană de încredere, a acceptat. Dar românca nu s-a rezumat numai la asta. I-a cerut femeii pe care ar fi trebuit să o îngrijească și bijuteriile de aur pe care le deținea, asigurându-o că… le va curăța în România.

”A mințit cu nerușinare”

Bătrâna a realizat, la un moment dat, că fusese jefuită, anunțând chiar firma care o angajase pe româncă. Reprezentanții firmei au anunțat organele de poliție, iar în mediul online a fost postat un mesaj în care este povestită, pe scurt, întâmplarea.

„Suntem din nou în faţa autorităţilor din Austria. Spre ruşinea mea, eu am recrutat-o pe doamna Mariana Giulvezan din Jimbolia pentru un caz în Austria, la o bunicuţă simpatică, care îşi dorea un suflet cald lângă ea. Doamna Mariana Giulvezan, profitând de bunătatea bătrânei, a minţit cu neruşinare că mama ei este bolnavă şi ea nu are maşină să o transporte la spital (…) Dar s-a gândit că este prea puţin o maşină şi i-a cerut bunicuţei să îi dea şi toate bijuteriile din aur, să le cureţe în România. Ce suflet poţi să ai doamna Mariana Giulvezan să profiţi cu neruşinare de un bătrân care ţi-a arătat bunătatea lui?”, a scris Victoria Feher Rominu pe pagina de socializare.

Citește și...