Ce înseamnă, de fapt, zâmbetul schițat de Gheorghe Dincă înainte să recunoască cele două crime! Un specialist a explicat tot

Publicat: 30/07/2019 | 14:47
Ce înseamnă, de fapt, zâmbetul schițat de Gheorghe Dincă înainte să recunoască cele două crime! Un specialist a explicat tot

Gheorghe Dincă a schițat un zâmbet în timp ce în timp ce cobora scările Tribunalului Dolj sâmbătă, 27 iulie, cu o zi înainte să recunoască cele două crime. Un specialist a explicat toate variantele pentru care criminalul din Caracal a făcut acest gest.

Citește și:  Detaliu sfidător și vulgar! Ce scrie pe bluza purtată de criminalul din Caracal astăzi, la ieșirea din arestul Poliției

Ce înseamnă, de fapt, zâmbetul schițat de Gheorghe Dincă înainte să recunoască cele două crime

Gabriela Groza, doctor în psihologie criminală, a declarat în cadrul unui interviu că informațiile strânse încă din primele ore de când a fost încătușat asasinul conturează “profilul unui psihopat”.

“Acel zâmbet nu înseamnă neapărat ignoranță, poate să însemne și asta, însă această reacție poate să fie una de superioritate, poate să fie una chiar de frică. Este greu de rupt așa din context”, a declarat Gabriela Groza, doctor în psihologie criminală, relatează Digi24.

Mai mult, în comportamentul lui Gheorghe Dincă există elemente specifice unui profil psihologic al unui criminal în serie. La 66 de ani, figura lui pare să se încadreze în profilul asasinului aşa cum a fost el realizat de părintele criminalisticii, profesorul italian Cesare Lambroso, încă din 1878. Frunte lată şi înclinată, urechi cu dimensiuni anormale, ochi pătrunzători, fata asimetrică. Şi totuşi, bărbatul nu a dat de bănuit că ar fi capabil de asemenea orori.

Prof. dr. Vladimir Beliș: “Acest individ avea carnet de conducere ori la carnetul de conducere se ştie foarte bine că se face un examen psihiatric şi psihologic, ori un examen făcut profesionist ar fi detectat nişte tulburări care l-ar fi împiedicat să obţină carnetul”, relatează stirileprotv.ro.

Citește și...