Ce s-a întâmplat cu operatoarea care înjură o femeie romă. STS a făcut anunțul

Publicat: 02/09/2019 | 12:57
Ce s-a întâmplat cu operatoarea care înjură o femeie romă. STS a făcut anunțul

Serviciul de Telecomunicații Speciale anunță, într-un comunicat, că a suspendat-o din funcție, pe durata cercetărilor, pe operatoarea 112 acuzată că a insultat o femeie romă oprită și agresată de un șofer să urce într-un autobuz, în Zalău. Din înregistrarea publicată de ziarul Libertatea rezultă că operatoarea le-a numit “ciori” pe victimă și pe martora ei. Operatoarea 112 i-a spus femeii bătute să încheie cu “țigănia asta” și a terminat discuția cu “Trăzni-v-ar! Du-te dreacu!”.

O tânără din Sălaj, de 25 de ani, a sunat la 112, după ce a fost bătută cu un mop de un șofer de microbuz. Femeia de 25 de ani îl avea în brațe pe băiatul său de câteva luni și era alături de un alt copil, Moise. Venea cu cei doi copii de la spital și voia să ajungă acasă.

Un șofer mi-a omorât copilul cu mătura” a spus femeia când a sunat la 112, potrivit stenogramei prezentate de Libertatea. ”Alo, alo, draga mea, draga mea!” a replicat operatoarea 112.

În timpul conversației, operatoarea de la 112 a țipat la apelantă: ”Măi, femeie!”. ”Alo, tu, femeie, ești nebună, ești cu capul?”, ”Tu femeilor, tu femeilor, voi sunteți toate cu capul acolo?”, ”Încheie cu țigănia asta și nu mai urla! Vorbiți ca ciorile, trăsni-v-ar, du-te dracu” i-a spus operatoarea de la 112 femeii care a sunat la 112.

Polițistul care ulterior a răspuns i-a spus femeii să-l lase cu poveștile și să meargă la secția de poliție să facă plângere.

Incidentul a avut loc în luna aprilie, dar înregistrarea apelului a fost publicată astăzi pe libertatea.ro.

Citește și...