Ce surpriză îi pregăteşte primarul Gabriela Firea eroului de la Sevilla!

Publicat: 18/11/2017 | 14:18
Ce surpriză îi pregăteşte primarul Gabriela Firea eroului de la Sevilla!

Helmuth Duckadam, preşedintele de imagine al clubului FCSB, a intrat în ”vizorul” primarului general al Capitalei, Gabriela Firea. 

Fostul jucător al Stelei şi al naţionalei va primi titlul de cetăţeam de onoare al Bucureştiului, în semn de recunoaştere pentru promovarea şi susţinerea sportului românesc. Este vorba de un proiect de hotărâre aflat pe ordinea de zi de miercuri a şedinţei Consiliului General al Municipiului Bucureşti.

În expunerea de motive, primarul general, Gabriela Firea, reliefează faptul că Helmuth Duckadam, fost portar de fotbal al României, a fost supranumit „Eroul de la Sevilla”. Palmaresul său este compus din două titluri naţionale, o Cupă a României şi o Cupă a Campionilor Europeni.

„Este supranumit Eroul de la Sevilla, după ce în finala Cupei Campionilor Europeni cu FC Barcelona a apărat toate cele patru lovituri de departajare consecutive, executate de Alesanco, Pedrazza, Alonso şi Marcos, având o contribuţie enormă la câştigarea trofeului de către Steaua Bucureşti, care a câştigat meciul cu 2-0. (…) Performanţa reuşită de Helmuth Duckadam pe stadionul Sanchez Pizjuan din Sevilla este înscrisă în Cartea Recordurilor”, arată documentul.

Totodată, pe 25 martie 2008 Duckadam a fost decorat de către preşedintele României cu ordinul Meritul Sportiv, pentru rolul avut în câştigarea Cupei Campionilor Europeni de către Steaua în 1986, scrie AGERPRES.