Mihaela Bilic demontează toate miturile consumului de fructe în dietele de slăbire. Specialistul în nutriție avertizează faptul că fructele nu sunt tocmai o alegere sănătoasă. Care sunt cele mai periculoase fructe într-o cură de slăbire, dar și de ce este indicat consumul moderat al acestora.
În jurul fructelor există o mulțime de teorii și mituri. Fie că sunt consumate întregi, sub formă de suc, smothie, unele dintre ele chiar ajută la menținerea hidratării în organism, dacă sunt alese bine și consumate cu măsură. În ceea ce privește consumul de fructe în curele de slăbire, Mihalea Bilic trage un semnal de alarmă. Specialistul în nutriție le recomandă oamenilor să nu se lase păcăliți de cele care ar putea să le saboteze silueta.
De ce se îngrașă românii, de fapt? Mihaela Bilic vine cu răspunsul
Mihaela Bilic a alcătuit un top 4 al fructelor care conțin cel mai mult zahăr. Spre surprinderea multora, pepenele – că tot e sezonul lui – se află pe locul doi. Pe primul loc se află cireșele. Strugurii și prunele ocupă locurile 3 și 4.
„Nu consumăm și fructe și legume. Adică, mâncăm legume dacă ținem la siluetă și asta înseamnă, roșii, dovlecel, castraveți, orice legumă. La capitolul salată verde și la legume n-ai ce să greșești. Însă, la fructe trebuie să fim mai rezervați.
Cel mai tare îngrașă pepenele, că tot e de sezon. Top fructe care îngrașă, atenție, cireșele, vine pepenele, urmează strugurii și apoi prunele. Aici avem îngrășare pe linie. Dacă vrem să o scăpăm cât mai ieftin, caisele și piersicile. Ele nu îngrașă așa de tare”, a menționat Mihaela Bilic, pentru fanatik.
În continuare, Mihaela Bilic nu le recomandă oamenilor să aleagă o cură de slăbire bazată strict pe fructe. În mijlocul verii, când e soare afară, dar mai ales când temperaturile depășesc pragul de 40 de grade Celsius, specialistul în nutriție le recomandă oamenilor să fie foate atenți la ce, cât și cum consumă alimentele.
„Dacă mănânci numai pepene, nu știu ce ți se poate întâmpla. Apă cu fructoză pentru ficat înseamnă un lucru rău. Cura de fructe, nu o recomand! Poate doar așa, să zic, vinerea mănânc doar pepene. Nu-i nici o tragedie. Dar că mănânci multe zile numai fructe, nu e ce trebuie. Când e soare afară, dar mai ales când sunt 40 de grade, se înhipă centrul foamei. De aceea, nici nu poți să mănânci. Mai mult, chiar riști să faci indigestie.
Organismul știe când afară clocotește tot, numai mâncare nu-i trebuie. Așa că dacă reușim să mâncăm doar o dată în zi și seara, ar fi senzațional că și slăbim și ușurăm munca corpului.
Pe căldurile acestea trebuie să mâncăm după ora 7-8 seara când temperatura e undeva sub 25 de grade ca să ni se trezească apetitul. E foarte greu pe caniculă să mai faci și efort de digestie”, a mai punctat specialista în nutriție.
Mihaela Bilic dezvăluie secretul: Ce trebuie să mănânci ca să slăbești, de fapt