Acasă » Galerie foto » Cele mai scumpe iahturi din lume. Primele zece costă aproape 9,5 miliarde de dolari

Cele mai scumpe iahturi din lume. Primele zece costă aproape 9,5 miliarde de dolari

De: Cancan 24/08/2017 | 18:18
Cele mai scumpe iahturi din lume. Primele zece costă aproape 9,5 miliarde de dolari
Cele mai scumpe iahturi din lume. Primele zece costă aproape 9,5 miliarde de dolari

Cele mai scumpe iahturi din lume. Deţinerea unui iaht de lux este, fără îndoială, un simbol al bogăţiei nemăsurate, iar fiţele în domeniu ajung până într-acolo încât o astfel de ambarcaţiune poate costa miliarde de dolari. CANCAN.RO, SITE-UL NR. 1 DIN ROMÂNIA, vă prezintă topul celor mai scumpe zece iahturi din lume. Adunate, sumele cheltuite pentru aceste bijuterii ale mărilor se apropie de 9,5 miliarde de dolari.

Cele mai scumpe iahturi din lume. 10. Lady Moura – 210 milioane de dolari

Cele mai scumpe iahturi din lume. Lady Moura - 210 milioane de dolari
Cele mai scumpe iahturi din lume. Lady Moura – 210 milioane de dolari

Lady Moura a fost construită în 1990, de şantierele navale Blohm & Voss, pentru omul de afaceri saudit Nasser Al-Rashid. Este uşor de recunoscut datorită literelor proeminente din aur de 24 de karate care îi compun numele. La bordul navei se află o piscină de 100 de metri lungime, cu acoperiş retractabil. Iahtul, care poate găzdui 30 de oaspeţi şi 60 de membri ai echipajului, dispune de un elicopter S76B şi de două bărci, Mangusta 80 şi San Juan, relatează beautifullife.info.

Cele mai scumpe iahturi din lume. 9. Al Mirqab  – 250 de milioane de dolari 

Al Mirqab a fost construit de şantierul naval Peters Schiffbau Wewelsfleth din Germania pentru fostul premier din Qatar, Jassim bin Jaber Al Thani. Poate primi la bord 24 de oaspeţi, fiecare cu propria baie, propriul living şi propriul dormitor. Alte 55 de camere adăpostesc membrii echipajului. Vasul dispune de o sală de cinema, o punte pentru plajă, piscină, heliport, baruri în aer liber, jacuzzi.

Cele mai scumpe iahturi din lume 8. Dilbar – 256 de milioane de dolari 

Construit în 2008 de Lürssen Yachts, îi aparţine oligarhului rus Alişer Usmanov. A fost numit după mama omului de afaceri de origine uzbecă. Măsoară aproape 110 metri în lungime şi are la bord mai multe piscine şi un heliport. Poate adăposti 20 de oaspeţi şi 48 de membri ai echipajului.

Cele mai scumpe iahturi din lume. 7. Al Said – 300 de milioane de dolari

Nava de 300 de milioane de dolari a fost construită de compania Lürssen Yachts. A primit numele proprietarului ei, Qaboos Bin Said Al Said, sultanul Omanului. Printre alte extravaganţe, Al Said găzduieşte o sală de concert suficient de mare pentru o orchestră de 50 de instrumentişti. Poate primi 70 de oaspeţi, iar echipajul ajunge la 154 de persoane.

Cele mai scumpe iahturi din lume. 6. Motor Yacht A – 323 de milioane de dolari

Construit de şantierele Blohm & Voss din Hamburg, Motor Yacht A îi aparţine miliardarului rus Andrei Melnicenko. Pe lângă dormitoarele uriaşe, vasul dispune şi de o discotecă de 200 de metri pătraţi. Interiorul poate fi transformat în mai multe saloane imense, datorită pereţilor mobili. Motor Yacht A este deservit de un elicopter, adăpostit în hangarul de pe puntea superioară, dar şi de o barcă rapidă. La bord se află trei piscine, dintre care una cu fundul de sticlă, situată chiar deasupra discotecii. A fost proiectat să găzduiască 14 oaspeţi şi 42 de membri ai echipajului.

Cele mai scumpe iahturi din lume. 5. Dubai – 350 de milioane de dolari

Cele mai scumpe iahturi din lume. Dubai - 350 de milioane de dolari
Cele mai scumpe iahturi din lume. Dubai – 350 de milioane de dolari

A fost comandat de prinţul Bruneiului, Jefri Bolkiah, încă din 1996, dar a fost lansat la apă abia zece ani mai târziu, în 2006. Nava a fost un proiect comun al şantierelor Blohm & Voss şi Lürssen. Ulterior a fost achiziţionat de şeicul din Dubai, Mohammed Rashid al-Maktoum. Iahtul, decorat spectaculos, impresionează prin abundenţa de zone de plajă, jacuzzi-uri şi piscine. Găzduieşte mai multe apartamente VIP şi poate adăposti, în total, 115 persoane. Heliportul iahtului este proiectat pentru un elicopter de până la 9,5 tone.

Cele mai scumpe iahturi din lume. 4. Azzam – 650 de milioane de dolari

A fost produs de Lürssen Yachts pentru preşedintele Emiratelor Arabe Unite, şeicul Khalifa bin Zayed al-Nayan. Măsoară 180 de metri lungime şi atinge viteza de 35 de kilometri pe oră, fiind unul dintre cele mai rapide iahturi, raportat la mărimea sa uriaşă. Interioarele au fost proiectate de designerul francez Christophe Leoni şi au fost descrise ca sofisticate şi luxoase, în stil imperial.

Cele mai scumpe iahturi din lume. 3. Streets of Monaco – 1,1 miliarde de dolari

Aşa cum arată şi numele, luxosul iaht este o replică plutitoare a oraşului Monaco. Realizat de Yacht Island Design din Derbyshire, Marea Britanie, vasul reproduce la scară reperele arhicunoscute ale bogatului principat. Acestea includ faimosul cazinou, dar şi pista de Formula 1 ori Hotel de Paris. Iahtul găzduieşte piscine şi terenuri de tenis, precum şi livinguri somptuoase care imită interioarele celor mai luxoase hoteluri din Monte Carlo. Apartamentul principal are dimensiunile unui penthouse mai mult decât generos, care se întinde pe trei etaje şi acoperă peste 1.400 de metri pătraţi. Iahtul dispune şi de un cafe-bar cu vedere subacvatică, precum şi de submarine, elicoptere şi vedete rapide.

Cele mai scumpe iahturi din lume. 2. Eclipse – 1,5 miliarde de dolari

Deţinut de miliardarul rus Roman Abramovici, vasul Eclipse este al doilea cel mai scump iaht din lume. A fost construit de Blohm & Voss şi măsoară 163 de metri în lungime. Are 24 de cabine pentru oaspeţi, două piscine, mai multe căzi de hidromasaj şi o discotecă. Mai dispune de două heliporturi, trei bărci ultrarapide şi de un minisubmarin care se pot scufunda până la 50 de metri adâncime. Iahtul este dotat cu sistem de detectare a intruşilor şi cu un sistem de apărare cu rachete. Dormitorul principal este protejat de geamuri antiglonţ. Eclipse este protejat şi împotriva paparazzilor, cu un scut de lasere care se declanşează automat în direcţia obiectivelor detectate. Echipajul numără 70 de membri.

Cele mai scumpe iahturi din lume. 1. History Supreme

Proiectat de designerul Stuart Hughes, iahtul a necesitat trei ani de muncă pentru a fi gata. A fost cumpărat de un om de afaceri malaezian care a dorit să îşi păstreze anonimatul. Suma uriaşă plătită pentru iahtul de 30 de metri lungime se datorează cantităţii imense de aur şi platină (100.000 de kilograme) folosite la decorarea lui. De altfel, aurul şi platina acoperă nava în întregime. Dormitorul principal este, de departe, cel mai spectaculos. Unul dintre pereţii săi e construit din rocă de meteorit, iar înăuntru tronează o statuie scupltată în oase originale de Tyrannosaurus Rex. 

Cele mai scumpe iahturi din lume. History Supreme - 4,5 miliarde de dolari
Cele mai scumpe iahturi din lume. History Supreme – 4,5 miliarde de dolari

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Parteneri
Cât costă un kilogram din primele CĂPȘUNI româneşti, apărute deja în pieţe. Nu sunt chiar pentru orice buzunar
Cât costă un kilogram din primele CĂPȘUNI româneşti, apărute deja în pieţe. Nu sunt chiar...
FOTO. Cum a ajuns să arate Ileana Lazariuc, fosta noră a lui Țiriac, la 42 de ani!
FOTO. Cum a ajuns să arate Ileana Lazariuc, fosta noră a lui Țiriac, la 42...
AȘA ARATĂ iubita unui milionar român! La doar 27 de ani e plin de bani și s-a lăsat de sport
AȘA ARATĂ iubita unui milionar român! La doar 27 de ani e plin de bani...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post la altul după ce au cunoscut celebritatea
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Marilu Dobrescu rupe tăcerea despre „procedura secretă”. Dezvăluirile făcute au șocat o întreagă țară: „Cu fiecare injecție pe care ți-o faci, ai un strop de speranță”
Marilu Dobrescu rupe tăcerea despre „procedura secretă”. Dezvăluirile făcute au șocat o întreagă țară: „Cu...
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce sicriul cu trupul neînsuflețit al bărbatului era coborât în groapă?
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce...
Cazul ciudat al miliardarului german care și-ar fi înscenat moartea ca să fie împreună cu amanta rusoaică la Moscova
Cazul ciudat al miliardarului german care și-ar fi înscenat moartea ca să fie împreună cu...
Un cuplu care a cumpărat un conac vechi de 400 de ani a descoperit sub podeaua din bucătărie o comoară
Un cuplu care a cumpărat un conac vechi de 400 de ani a descoperit sub...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
Ce ar face Adrian Minune dacă ar afla că fiica lui este înșelată de soț: „I-aș spune...”. Secretele pe care le are Karmen față de tatăl ei
Ce ar face Adrian Minune dacă ar afla că fiica lui este înșelată de soț:...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre ei doi: „Virginia, chiar nu mă șochează nimic în lumea asta, crede-mă.”
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
El i-a luat locul în clan lui Costel Condureanu! „Stăpânul Moldovei” va di înmormantat regește
El i-a luat locul în clan lui Costel Condureanu! „Stăpânul Moldovei” va di înmormantat regește
Alerte meteo de vreme severă imediată emise de ANM. Cod galben în mai multe zone din țară, în următoarele ore
Alerte meteo de vreme severă imediată emise de ANM. Cod galben în mai multe zone...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
SWIPE-UL care epuizează bateria iPhone-ului. Mulți utilizatori fac acest gest
SWIPE-UL care epuizează bateria iPhone-ului. Mulți utilizatori fac acest gest
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
S-a aflat! Cum a ajuns Cătălin Moroșanu să-i fie naș lui Jador: „Îi cunosc aproape toate iubitele, dar cu ea...”
S-a aflat! Cum a ajuns Cătălin Moroșanu să-i fie naș lui Jador: „Îi cunosc aproape...
Modelul de Sandero cu care Dacia ar da o lovitură uriașă pe piața auto europeană. Mulți șoferi și-ar dori să conducă o astfel de mașină
Modelul de Sandero cu care Dacia ar da o lovitură uriașă pe piața auto europeană....
Stațiunea din România care strălucește în fiecare an. Turiștii se bat pe rezervări, e o adevărată comoară naturală și are beneficii uimitoare pentru sănătate
Stațiunea din România care strălucește în fiecare an. Turiștii se bat pe rezervări, e o...
Legea se aplică deja în toată România. Este informația momentului pentru toți românii
Legea se aplică deja în toată România. Este informația momentului pentru toți românii
Bănică Jr şi Lavinia Pîrva, anunț neașteptat după 7 ani de relaţie: Am considerat că adevărul o să iasă la iveală!
Bănică Jr şi Lavinia Pîrva, anunț neașteptat după 7 ani de relaţie: Am considerat că...
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele interne
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Interdicție completă în România din 9 aprilie. Legea n-are excepţii. Amendă 1000 lei
Interdicție completă în România din 9 aprilie. Legea n-are excepţii. Amendă 1000 lei
Cum să faci 1 milion de euro în 5 ani! Discuție cu analistul financiar Iancu Guda
Cum să faci 1 milion de euro în 5 ani! Discuție cu analistul financiar Iancu...
Smoothie poate crește riscul de DIABET, avertizează medicii nutriționiști. Care sunt alternativele
Smoothie poate crește riscul de DIABET, avertizează medicii nutriționiști. Care sunt alternativele
Ce studii are cea mai frumoasă femeie din România. Interdicţia pe care i-a pus-o soţului ei: Doar două ore, în weekend!
Ce studii are cea mai frumoasă femeie din România. Interdicţia pe care i-a pus-o soţului...
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
"A vrut să experimenteze pe copil". Un tată și-a lăsat bebelușul să moară de foame...
Monica Tatoiu, cel mai șocant diagnostic: cancer mamar. Cum a reacționat vedeta: „Nu mi-e frică de moarte”
Monica Tatoiu, cel mai șocant diagnostic: cancer mamar. Cum a reacționat vedeta: „Nu mi-e frică...
Mesajul astrelor pentru zodii, 20 aprilie 2024. Veste bună pentru Fecioară și Balanță
Mesajul astrelor pentru zodii, 20 aprilie 2024. Veste bună pentru Fecioară și Balanță
Cristina Demetrescu anunță noroc mare și schimbări pentru 5 zodii. Vine o perioadă neașteptată peste acești nativi până la sfârșitul lui aprilie
Cristina Demetrescu anunță noroc mare și schimbări pentru 5 zodii. Vine o perioadă neașteptată peste...